| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2005-08-15 22:43:43 Oni potrafią robić wszystko, tylko nie to co trzeba... |
Cwikus DU Espero 1.5GLX 16V Piekary Śląskie | 2005-08-15 23:20:10 mnie sie ostatnio dopierd...lili stoje sobie na parkingu a tu podjezdza radiowoz 10km/h dwoch mlodych i sie patrza. staneli, wsteczny, dziendobry. wysadzili nas z kumplem z auta po wylegitymowaniu obydwojga i rewizja osobista. ja w torebce male woreczki, koles na nie patrzy i mowi "puste?" ja "tak" a on "noo chyba przyjechalismy za wczesnie " i ogolnie tekstami rzucali jakby nas juz zlapali z posiadaniem narkotykow
po rewizji trzepali auto no ale nic tam nie znalezli najlepsze bylo oklepywanko po amerykansku.
probowali sie doczepic do kompletnej apteczki i jeszcze teksty ksiedza w stylu na dowidzenia "no.. macie te papiery... i nie grzeszcie!" to juz mielismy polewe ostra
ja policjantow widze tylko wlasnie w takich miejscach - jak sobie trzepia obywateli zamiast zlodziei lapac, a aut to podpindolili spod naszego bloku juz kilka. 1,5h w dupie bo im sie zachcialo szukac dilerow trawy. pewnie zapalic chcieli a nie mieli czego
tyton zabija... ![]() |
Cwikus DU Espero 1.5GLX 16V Piekary Śląskie | 2005-08-15 23:31:06 No w sumie jaco przeczytalem i dotarlo do mnie - to fajnie.
ale dzis mi sie przypomnialo o policji bo mnie wrecz sledzono przez 15km... zloty esperak nei jest trudny do namierzenia wzrokowego. szczegolnie jedyny w miescie
i podejrzewam ze beda sie do mnie dopierdalali teraz ciagle. kolesie od sprzedawania dzieciakom to raczej autami nie jezdza. klatki, ciche miejscowy jakies piwnice tam nalezy szukac problemu. znam takie towarzystwa / niestety przyszlo mi ich poznac / i mniej wiecej orientuje sie co jak... |
Wiktor_ galant Kielce | 2005-08-15 23:43:13 jesli sie nie zgłosisz na komisariat to dostaniesz wezwanie do domu, ja wyrzuciłem wezwanie z za wycierazki i po jakis 2 tygodniach przyszło wezwanie do domu |
-JACO- Klubowy Weteran Megane RS250 Cup Warszawa | 2005-08-15 23:50:42
To oczywiste, przecież oni mają spisany z tego protokół... |
the_undertaker Klubowy Weteran Passat/New Beetle Złotniki Kujawskie | 2005-08-16 00:07:01 No zapewne jak się nie stawisz to jeszcze raz Cię poproszą tym razem listownie, ale czy aby napewno im chodziło o trawnik??? |
![]() Biznes OMEGA BFL Stary Sącz | 2005-08-16 00:24:28 tak czy siak ja nie ide mam ich głęboko w tym na czym siedze , to sa kapletne (..........) dawniej jeszcze jak mieli psa to przynajmniej raz na jakis czas spacerowali po osiedlu bo w razie czego to poczciwa psinka zawsze ich na komisariat doprowadziła i nie pogubili sie po drodze bo przynajmniej jeden z ekipy był myslacy, a teraz dostali nowy wózek i kozaków strugaja np. wpadajac z piskiem opon na droge miedzy blokami gdzie dzieci sie bawia za spokojnym kierowca którego mineli a on pasów nie miał zapietych ,a jak jest jakas zadyma to zawsze po fakcie przyjada i twierdza ze byli za daleko i szybciej sie nie dało.
|
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2005-08-16 08:07:43 Wezwanie zza szyby to mógł jakiś kundel, albo inny dachowiec zeżreć. Olać sprawę.
Co do narkotyków, to pamiętam historię byłego znajomego "Serka". Raz go zwinęli w efektowny sposób w jednym z barów. Wpadło ich z dziesięciu - obcych policjantów (wiadomo, miejscowi mogą być na jego usługach, rzucili kilka osób na glebę i jego jednego zwinęli. Dostał w zawiasach. 2 lata później (dopiero!!!) znów go zwinęli, wyszedł po pół roku ze względu na chorobę. Jakieś 2 tygodnie temu znowu go zabrali... Oczywiście nigdy nie robią tego miejscowi policjanci. Ale on gópi gościu jest. Trawa - czytając o zatrzymaniach za 1 czy 2 gramy pamiętajcie, że z 1 grama można w porywach wyprodukować AŻ 2 SKRĘTY. Zresztą teraz taki towar (niebezpieczne) kupuje się w internetowych sklepach w Holandii, a poczta do domu dostarcza. Jak ktoś się boi to może kupić nasiona (nie są zakazane) i otworzyć hodowlę... Zresztą to chore trochę jest. Holandia jest UE więc legalnie zakupiona w Holandi trawa, za legalnie posiadane pieniądze powinna być legalnym towarem. |
AsterixGal ESPERO było :( Mazda 626 jest | 2005-08-16 09:06:32
No to się z nimi pobaw. Zadzwoń na policje i powiedz, że jeździ za tobą samochód a ludzie w środku mają broń palną. Jeżeli jest to radiowóz to zaznacz, że samochód jest podobny do plicyjnego radiowozu. Wszystkie rozmowy mają rejestrowane (przynajmniej powinny być) z numeru alarmowego, więc kolesie będa musieli sie spowiadać. |
Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2005-08-16 09:25:54 Zglos sie na komisariat, bo jak tego nie zrobisz to i tak pismo przyjdzie do poleconym domu. Przerabialem to kiedys.
Jesli sie nie stawisz, a od momentu popelnienia wykroczenia minie wiecej niz 30 dni to zamiast mandatu staniesz przed sadem grodzkim. No chyba ze jestes kozak i sie przed sadem wybronisz. |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2005-08-16 09:33:00
Nie odbierać i dalej czekać, ewentualnie wysłać kogoś na pocztę z awizem aby zgłosił, że pod wskazanym adresem ta osoba już nie mieszka... wyjechała powiedzmy do Lądka Zdroju ![]() |
Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2005-08-16 09:37:46
Jak wyjechala do Ladka Zdroju to musiala sie zameldowac. Ale za granica nie ma takiego kuriozum jak obowiazek meldunkowy. Zatem - wyjechal za granice w nieznanym kierunku, od tamtej pory nie daje znaku zycia. |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2005-08-16 09:51:37 Lądek Zdrój... tak w filmie "Miś" było. "Jest Lądek Zdrój, ale Londynu nie ma". |
Cwikus DU Espero 1.5GLX 16V Piekary Śląskie | 2005-08-16 10:42:41
jak w tej sytuacji ma sie zakaz korzystania z telefonu podczas jazdy? |
Adam4302 Klubowy Weteran ![]() Dacia Logan Katowice Wsch. Wąsk. | 2005-08-16 13:35:24
Przeciez nie ma czegos takiego jak zakaz używania telefonu w czasie jazdy, trza tylko mieć zestaw handsfree |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2005-08-16 14:09:28 A dokładnie to można nawet pisać sms-a... ale przy uchu trzymać nie wolno ![]() |
Cwikus DU Espero 1.5GLX 16V Piekary Śląskie | 2005-08-16 14:55:20 no, ja nie mam. ale w tym sek ze pewnie gnoje by sie od razu doczepili - co jak co ale to widac jak ktos dzwoni przed Toba w aucie.
u mnie ogolnie policja to historia na niezly tomik. |