| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Dany79 Omega A CD z Diamenc ... Rawa Maz | 2005-08-26 13:35:56 Witam
Okazało się, że od dłuższego czasu (tj. od początku) jeżdżę z rozłączonym wtyczką pod maską. NIe wiem do czego to jest, więc nie chcę ryzykować podłączenia, w końcu poprzedni włąściciel (chyba) w jakimś celu to rozłączył. Patrzyłem u innych Omeg i w każdej jest to podłączone, ale właściciele nie potrafią mi powiedzieć do czego to jest potrzebne. Wizyta u mechanika - " Skoro jeźdź na rozłączonym i nie ma żadnych problemów to ja bym tego nie podłączał. "
Panie i Panowie, powiedzcie cóż to jest, i czy mogę bez obaw to połączyć. Zdjęcie1 Zdjęcie2 p.s. Naprawdę się na tym nie znam |
Solltys LOB MEMBER v40 przeddzidzie | 2005-08-26 14:36:42 Ktoś widzi te zdjęcia? |
marekcaramba (S) LOB MODER Jeep XJ, 2xAudi A8Q Warcz, 20 km od Gdańska na S | 2005-08-26 14:57:15 Nie można wyświetlić tych zdjęć... |
zork LOB SYMPATYK Saabolot Wrocław/Kalisz | 2005-08-26 14:58:57 |
Lux11 LOB MEMBER Opel omega B fl 3.0 v6 Olsztyn | 2005-08-26 17:12:19 sonda lambda |
Dany79 Omega A CD z Diamenc ... Rawa Maz | 2005-08-29 11:26:48 Nikt mnie nie zdeprymował zdarza się że nie mam czasu codziennie przeglądać forum.
I wracając do tematu, to przyznaje się - nie wiem do czego służy sonda lambda, nie mam pojęcia czy mój gaz jest II generacji i nie pali mi się żadna kontrolka. I wogóle nie bardzo wiem o czym mówicie żebym zczytał błędy (gdzie i jak ? )
W końcu nie każdy musi się na tym zanć, jak nie wymagamy od wszystkich żeby wiedzieli co to są całki lub dolania wialnia kłosownika-żubrownika itp. Co mogę powiedzieć więcej o rozłączonym wtyku: Na jednej wtyczce znalazłem napis " P.E.D. ", nie mogłem dojśc gdzie idą kable, bo ciągle się w nich gubie i chyba trzeba będzie zjechac z tym na kanał bo schodzą gdzieś nisko. Nawet jeśli znajdę już gdzie dochodzą, to i tak prawdopodobnie nie będę wiedział co to za część i jedynie kolejne foto, będe zmuszony wrzucić.
Poza tym, moja omcia ma założony LPG, ale nie w kraju, to potwierdził już nie jeden gazownik. Bez problemu jeździ mi na gazie i benzynie (na rozłączonym wtyku). Jeśli potrzebujecie jeszcze jakiś info to pytajcie, postaram sie odpowiedzieć. I nadal liczę na wasza pomoc... |
egoon LOB MEMBER omega B carawan lublin | 2005-08-29 12:09:15 Nie no Dany79 twoja szczerość i lenistwo mnie poprostu rozbraja
moja propozycja żyj dalej w błogiej nieświadomości mniej wiesz - mniej zmartwień po co ci to wszystko wiedzieć ( wyszukiwarka a na cholerę ona potrzebna na tym forum ) szczera rada jedź do mechanika bo mnie krew zaleje.
Kolego jeżeli w piekarni pytasz się jak się robi bułeczki to musisz wiedzieć co to jest mąka. Howg |
omegafan LOB SYMPATYK Omega włocławek | 2005-08-29 13:43:29 spokojnie, kolega Dany79 mając ome powoli do wszystkiego dojdzie, a za 2 lata to już bedzie potrafił całą ome rozebrać i bedzie znał sie doskonale na każdym elemencie ja to jak miałem ome na poczatku to wogóle nie wiedziałem po ki ch*j ta sonda
ps. moze już masz uwaloną sonde,albo to jest nówka a jeszcze nie podpięta podłącz tą sonde i jedź do gaziarza i niech Ci "ewentualnie" wyreguluje instalke
pozdrawiam [ wiadomość edytowana przez: omegafan dnia 2005-08-29 13:45:13 ] |