| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
bosky Opel Omega B Caravan Jaworzno | 2005-08-31 23:33:02 Ostatnio trochę mgiełek się pokazalo i rano jakby chłodniej więc i od środka szybka mnię zaparowała . Nio więc ja nawiewik na szybkie i . Zdziwko. Obroty wentylatora a jakże wzrosły ale dmuchanie nie tam gdzie trzeba Na szybkię ledwo ledwo a główny dmuch na mnie. Nio to dawaj sprawdzać inne pozycje i okazało się, że nic się nie zgadza. Wszystko pokiełbaszone. Miał ktoś taki przypadek? Climatronic zgłupiał czy siakieś dźwigienki/cięgna są źle pozakładane? |
Krzysiu1981 Transport 1,6t cała ... Warszawa | 2005-08-31 23:51:46 w niektórych nissanach jeśli ktoś rzadko zmieniał ustawienia kierunkowe nawiewów "zaklejały" się od tłuszczu, brudu i kurzu "klapki" które decydują o przepływie powietrza odpowiednimi kanałami, może to to?? |
bosky Opel Omega B Caravan Jaworzno | 2005-09-01 00:03:22 Ale one się raczej ruchają ale kierują powietrze za każdym razem nie tam gdzie trzeba |
Nav DEADSOUL Honda CR V Szczecin | 2005-09-01 00:26:09
Nie mam pojecia jak te Twoje klapki tam "kopuluja" ale mysle, ze to nie sa okreslenia techniczne. Sprobuj przez inwersje, przelacz na nogi to moze nadmuch na szybe dostaniesz |
johnybig DEADSOUL Omega B MV6 Poznań | 2005-09-01 08:19:50 reset przez 5 sec naraz on off lub też moze jeden z 3 akumulatoów ciśnienia jest nieszczelny lub poprostu spadł wężyk , takie żeczy to tylko trzeba żmudnie pokolei rozbierac i szukać |
szczuro OMEGA B - NO GAS Poznań | 2005-09-01 08:45:48 ja tez tak mam
tylko u mnie jeszcze nie dziala regulacja temperatury wiec dmucha caly czas zimne znaczy tak srednio zimne pisalem o tym wczesniej i jakos nie moge sie za to zabrac pozdrawiam |
bosky Opel Omega B Caravan Jaworzno | 2005-09-01 10:33:45 Ten reset to przy włączonym czy wyłączonym zapłonie? Da mi bestia siakiś znak, że się zresetowała? |
johnybig DEADSOUL Omega B MV6 Poznań | 2005-09-01 11:33:52 włączonym, wszystkie regulatory zaczna ci się przestawiać i dmuchawa przez chwile będzie wiała na maxa, masz w instrukcji opisane na głównej stronie lob'u ściągnij i poczytaj |
irmscherMV6 omegaMV6 dodatki: IR ... Tarnowskie Góry | 2005-09-01 19:10:45 Witam. Mój climatronic też fiksuje. W przypadku włączonej klimy czyli "auto" przy 30' upale zadaję 20' i powinien zbić do żądanej temp. i zwolnić bieg wentylatora na niższy a tak się nie dzieje. Dmucha na maxa i trzeba ręcznie zmiejszać wentylator bo marzniemy. Próbowałem go zresetować w/g wskazań johnybig-a i nic. Miał ktoś taki problem i jak mu zaradzić? Pozdrawiam. |