UWAGA! Czarna lista stacji paliwowych

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czarna lista stacji paliwowych

Jeśli idzie o Podkarpacie, to sam nadziałem się na jedną stację,
która też jest na tej liście, co utwierdza mnie w przkonaniu,
żeby teraz tankowac tylko na dobrych firmowych stacjach.

Ja tankuje na CPN-ie, czuję różnicę, więc przepłacam .

Tankujesz na CPN-ie???
Współczuję twojemu Esperakowi...
Ja raz tylko na CPN-ie zatankowałem gaz i raz benzynę....
na gazie strzelał mi jak skurw.... a na benzynie krztusił się jak bym mu wody nalał.... moje Espero jest wyjątkowo czułe na jakoś paliwa....
Tylko i wyłącznie Shell, żadne inne gówna !!!

A tak apropo Statoila - dowiedziałem się że Statoil ma gaz Orlenowski... że kupują gaz od Orlenu... jakaś prawda w tym musi być bo jak raz na Statoilu zatankowałem gaz to też mi strzelał...
....zato nigdy ale to nigdy jak już 3 lata tankuję gaz na Shellu, nigdy na nim nie miałem żadnego strzału czy przydławienia.... nie ma lepszego gazu....

Według "czarnej listy" to w Wawie tylko na stacjach GEANT jest lipne paliwo.....

Ja w ogole dziwie sie tym palantom co tankuja na jakichs neste, sreste itp bo maja 3 grosze na litrze... kurwa przeciez to nie sa zadne oszczednosci, 2 zlote na zbiorniku co to za oszczednosc... na shellu sie tankuje i spokojna bania...

Cytat:
kurwa przeciez to nie sa zadne oszczednosci, 2 zlote na zbiorniku co to za oszczednosc... na shellu sie tankuje i spokojna bania...

NO DOKŁADNIE...

Cytat:
2005-08-26 11:46:29, ŁUKASZ_GAJER pisze:
Tankujesz na CPN-ie??? Współczuję twojemu Esperakowi... Ja raz tylko na CPN-ie zatankowałem gaz i raz benzynę.... na gazie strzelał mi jak skurw.... a na benzynie krztusił się jak bym mu wody nalał.... moje Espero jest wyjątkowo czułe na jakoś paliwa.... Tylko i wyłącznie Shell, żadne inne gówna !!! A tak apropo Statoila - dowiedziałem się że Statoil ma gaz Orlenowski... że kupują gaz od Orlenu... jakaś prawda w tym musi być bo jak raz na Statoilu zatankowałem gaz to też mi strzelał... ....zato nigdy ale to nigdy jak już 3 lata tankuję gaz na Shellu, nigdy na nim nie miałem żadnego strzału czy przydławienia.... nie ma lepszego gazu.... Według "czarnej listy" to w Wawie tylko na stacjach GEANT jest lipne paliwo.....

To bardzo się mylisz bo Shell i Statoil zaopartuje ta sama firma transportowa, bodajże z Austri, która gaz bierze z Orlenu. Shell i Statoil dodają jedynie swoje dodatki. A to że chodził ci źle na gazie ze Statoilu to nie reguła (może trafiłeś na końcówke zbiornika lub na świeżo napełniony zbiornik).

Cytat:
2005-08-26 11:46:38, dextran pisze:
Ja w ogole dziwie sie tym palantom co tankuja na jakichs neste, sreste itp bo maja 3 grosze na litrze... kurwa przeciez to nie sa zadne oszczednosci, 2 zlote na zbiorniku co to za oszczednosc... na shellu sie tankuje i spokojna bania...

To, że ludzie tankują na tańszych stacjach nie oznacza, że są palantami. Niestety ceny paliw w Polsce są tak duże, że nie ma się co dziwić.
Z 2 zł na tankowaniu robi się znacznie więcej po przejechaniu ok 10tyś.

Cytat:
2005-08-26 12:17:37, koza0007 pisze:

A zrobi sie jeszcze wiecej jak przejedziesz na tej toxoplaźmie te 10 000... Jakosc paliwa na prawde ma kolosalny wplyw na stan silnika i nie tylko, przyklad: zasiarczone paliwo (co jest regula w syfiastych stacjach) zniszczy w szybkim tempie katalizator... robcie jak chcecie ale ja uwazam, ze na tym nie ma co oszczedzac, to pozorne oszczednosci... to tak jak by pic oranżadę za 50 gr z Biedronki przez 20 lat a potem sie dziwic ze mamy problem z nerkami

[ wiadomość edytowana przez: dextran dnia 2005-08-26 12:32:15 ]

Cytat:
2005-08-26 11:46:29, ŁUKASZ_GAJER pisze:
Tankujesz na CPN-ie??? Współczuję twojemu Esperakowi...

No tak wszystko fajnie, ale w mojej okolicy brak jest stacji Shela z LPG.

Z renomowanych koncernów jest tylko ORLEN, który na LPG.
No i jest jeszcze jakis Ajent Bp, ale cena jak na ORLEN-ie, a jakość kiepska.

Cytat:

A jeśli idzie o cenę to:
ORLEN: 1,89,
Stacja na PKS-ie: 1,76

Na LPG z Shela miałem przyjemność jeździć.
Odczucia? nie pamiętam

Z reguły tankuje na Shellu /od dziś lpg -1,85zł ; 95- 4,24zł /i mam tylko pozytywne odczucia w stosunku do gazu z przypadkowych nalewaków ale co mają zrobić inny odcięci od dobrego źródełka.

Cytat:
To, że ludzie tankują na tańszych stacjach nie oznacza, że są palantami. Niestety ceny paliw w Polsce są tak duże, że nie ma się co dziwić.

Też tak "oszczędzałem" z 3 lata temu gdy tankowałem na najtańszych prywatnych stacyjkach gazowych...
Po roku miałem tak zajebany cały układ gazowy że nieobyło się bez generalnego czyszczenia całej instalki bo silnik wariował z obrotami....
Po generalnym czyszczeniu instalki (czyli przez ostatnie 3 lata) niezatankowałem nigdzie indziej jak tylko na Shellu - silnik pracuje idealnie....

Dla obywateli jeżdżących z Wawy Radzymińską na wschód.przed samymi Markami po prawej stronie ( zaraz za zjazdem z trasy toruńskiej) stoi sobie różowy transporter SCOTT.jest to reklamówka stacji gazowej,która jest za nim. Tankuję się tam od 7 lat.NIGDY się nie naciąłem.Kiedyś przy przeglądzie instalacji gazowej po 30 tys.uparłem się na wymianę filtra gazu-bo gazownik stwierdził,że nie ma potrzeby.Dlatego gorąco polecam (nie mam udziałów na tej stacji ).
Mam też swoje wypróbowane stacje na Mazurach np.w Mrągowie.I wolę przejechać 10 km więcej,nawet już na PB, niż lać syf byle gdzie.

Cytat:
Ja w ogole dziwie sie tym palantom co tankuja na jakichs neste,

W ryja dawno nie dostałeś? A na neste wczoraj miałem 13 gr oszczędności i szkoda, bo przedwczoraj miałby 17 gr. a kiedyś miałem nawet 21 gr... a to przy pełnym baku są już 3 piwka! I pamiętaj, że Neste może mieć niższe ceny dzięki temu, że nie muszą co miesiąc wydawać 20 tys zł na pensje dla X pracowników. Kiedyś też tankowałem na statoil i dupa... różnicy nie widzę... ale w "nijakich" stacjach nigdy nie tankowałem. A i kat mi zdechł (nie wiadomo gdzie poprzedni właściciel tankował) pomimo tankowania tylko na statoil (ze 2x nawet na suprem się szarpnąłe). Poprostu kat ma określoną żywotniość i nawet paliwo po 20 zł/litr go nie uratuje.

[ wiadomość edytowana przez: piotr_ek dnia 2005-08-26 14:48:49 ]

Cytat:

Ja ja sie dziwie takim palantom ktorzy obrazaja takimi postami innych. tankuje na neste od kilku lat i zaoszczedzilem w ten sposob na oko 1000 zl. silnik ani katalizator nie wykazuja zadnych negatywnych objawow.

Cytat:
stoi sobie różowy transporter SCOTT

no! no!
wielokrotnie tamtędy przejeżdżam i wiele razy go widziałem ale nigdy jakoś tam nie zajrzałem, bo sądziłem że to taka sama lipa jak i inne pozostałe małe prywatne stacje...
PO ILE TAM GAZ TERAZ MAJĄ?

to ze paliwa sa roznej jakosci na roznych stacjach to oczywiste..ale teksty ze tylko shell czy nigdy cpn czy inne bzdury..do smiechu mnie doprowadzaja..ja nigdy nie tankuje na zadnych podrzednych stacjach chocby z tego wzgledu ze zwykle nie place gotowka..zwykle tankuje w okolicy domu dotychczas to bylo statoil na radzyminskiej a teraz tesco..i wcale nie z powodu ceny..po prostu sprawdzilem i gaz jest tam bardzo przyzwoity i samochod dobrze na nim jezdzi..i to wszystko co mnie interesuje w tym temacie..

a mowienie ze ktos tankuje taniej wiec jest palantem to zwykle prostactwo i koledze dextranowi w tym momencie po prostu sloma z butow wylazla..nie chcesz tankowac na neste nikt ci nie kaze ale tego rodzaju obrazliwe uwagi sobie odpusc (tak przy okazji to nigdy nie tankowalem na neste)

a co do twoich spostrzen lukasz to patrzac na usterki twojego samochodu to ty masz jakis pechowy egzemplarz poprostu albo masz pecha do paliwa..sam nie wiem)

regula powinna byc prosta..jaknajtaniej z zachowaniem pewnych norm

[ wiadomość edytowana przez: qbaj dnia 2005-08-26 19:11:19 ]

Cytat:
2005-08-26 14:46:43, piotr_ek pisze:
W ryja dawno nie dostałeś?

Ktora zawodowke konczyles ?

Cytat:
2005-08-26 20:18:32, dextran pisze:
Ktora zawodowke konczyles ?

A co to zawodufka?

na Skocie dzisiaj rano było 1,77

Powiem inaczej.
Na stacji BP, Shell, Orlen itd - 1,83 PLN
Nowa stacja Carefour'a - 1,65 PLN
W zbiornik wejdzie mi około 55 litrów, co da 9,90 PLN oszczędności czyli cztery mocne piwka
Do tej pory też tankowałem jedynie na BP, ale teraz spróbuję tam.

Właśnie. Ciekawią mnie te syfmarketowe ceny na syfmarketowych stacjach paliwowych. Wiem, że można zawrzeć z jakimś małym producentem umowę o produkcję soku za 1,50, ale przecież z rafineriami taki numer nie przejdzie... a może to dumping? Zatankujesz auto tanio, a przepłacisz w sklepie i się wyrówna. A wogóle wczoraj w Jarosławiu to PB była po 1,89 przez kilka godzin.