MacTB CB FORUM nadajnik S60 i CBR600 Warszawa | Raczej trudno będzie Ci na tym forum trafić na kogoś kto akurat używa tego modelu, ale ja mam Inteka Mobicom MB-45, więc może coś Ci pomoże moja opinia o nim...
Ogólnie radia Inteka mają dość dobry stosunek cena/jakość, za niewygórowane pieniądze można kupić naprawdę nieźle wyposażone radio. Samo wykonanie na pewno nie powala na kolana, nie jest to ta klasa co choćby President, ale tragedii nie ma i powiedziałbym, że jest na pewno nie gorzej, a może i lepiej niż w przypadku Midlanda.
Co do jakości odbioru/nadawania, to jest tylko jedno "ale". Mianowicie brak filtra ANL, bez tego niestety radio trochę szumi i to czasami może irytować. Poza tym selektywność kanałów jest bardzo dobra i ogólnie nie można mieć zastrzeżeń.
Model o który pytasz to już nieco inna bajka, mnóstwo dodatków (w tym również filtr ANL), myślę, że jest pozbawione wad modelu MB-45, więc jeśli masz możliwość je kupić za dobrą cenę (czyt. mniej niż 400 zł) to uważam że warto. |