[k] Resor zastawva/128

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Na tenkurwatychmiast kupie takowy resor. I za jakieś rozsądne pieniądze

jesli nie wywalilem jeszcze to mam, ale na 99% jest, z tego co pamietam to byla dolozona jedna laga wiecej, a sam resor był stosunkowo nowy. kwota? nie wiem 30 zł odpowiada?

No to popatrz. Kwota oki, tylko przesyłka, cholera wie kiedy by do mnie doszedł. Ja musze mieć najpóźniej w sobote auto ready.

priorytet musi dojsc w ciagy 24h wiec spoko, tylko ze ja nie mam tego w kraku (50 km). na 100% moglbym go wyslac w poniedzialek, chyba ze uda mie sie cos wymyslec wczesniej..

jakby byla dolozona laga a Jesion by zrezygnowal to ja go wezme Nadal jestem chetny na te rzeczy ktore "kupilem" tylko bylem ostatnio zajety i bez samochodu. Masz moze tylne amory? Przy okazji pochwalilbym sie klatka

Cytat:
2005-08-30 19:40:38, yapko pisze:
jakby byla dolozona laga a Jesion by zrezygnowal to ja go wezme Nadal jestem chetny na te rzeczy ktore "kupilem" tylko bylem ostatnio zajety i bez samochodu. Masz moze tylne amory? Przy okazji pochwalilbym sie klatka

narazie jest zaklepany dla Jesiona ale jak sie zmieni to jest twoj (mamusiu nawet nie jestem pewien czy go mam ) amory sa wszystkie ale chyba wywalone juz były,

Cytat:
2005-08-30 19:40:38, yapko pisze:

narazie jest zaklepany dla Jesiona ale jak sie zmieni to jest twoj (mamusiu nawet nie jestem pewien czy go mam ) amory sa wszystkie ale chyba wywalone juz były,

Cytat:
narazie jest zaklepany dla Jesiona ale jak sie zmieni to jest twoj

No właśnie Szarlotka, póki co Jesion tu jest Bogiem i presze nie wpi!@#$ać mu się między wódke a zakąske

Szarlotka, hehehe

nastepnym razem przyjde z wujkiem Stasiem, miSZCZem cieNtej riposty

[ wiadomość edytowana przez: yapko dnia 2005-08-30 22:02:30 ]

wujo czuwa jesli wybierasz sie jabko do Borek - to moge ktoregos nia na szrot podskoczyc - bo stała całą zastawa wiec moze resor jeszcze maja

taki resor to nie tylko był w zastavce i 128. Z tego co ja wiem to na bank taki sam jest w Ritmo. Jakbym dobrze poszukał to może się znajdzie taki resor ale z jednym piórem tylko. U siebie w Ritmo kiedyś zmieniałem bo miałem jedno pióro a kupiłem resor z zastavy z dwoma.

Spoko chlopaki, dzieki ale jakis resor sie znajdzie w Kraku. Do Borek chyba nie dotre jezeli bede chcial sie przygotowac do startu 30 wrzesnia w Krosnie...

Cytat:
2005-08-30 22:10:14, 130TC pisze:
taki resor to nie tylko był w zastavce i 128. Z tego co ja wiem to na bank taki sam jest w Ritmo. Jakbym dobrze poszukał to może się znajdzie taki resor ale z jednym piórem tylko. U siebie w Ritmo kiedyś zmieniałem bo miałem jedno pióro a kupiłem resor z zastavy z dwoma.

No to jakoś dziwnie ci się trafiło. A już tłumacze dlaczemu. 128 i zastava mają tą samą szerokość, notmiast ritmo przy tych samych wachaczach jest o 10cm szersze. Także resor 128/ritmo to niestety nie to samo. Wiem z autopsji.

Cytat:
2005-08-31 00:40:29; Jesion128 pisze:
128 i zastava mają tą samą szerokość, notmiast ritmo przy tych samych wachaczach jest o 10cm szersze. Także resor 128/ritmo to niestety nie to samo. Wiem z autopsji.

I tu potwierdza się moja teoria że Fiaty to zagadkowe samochody (a Ritmo to już w szczególności).
Jak kupiłem Ritmo (rocznik 86, wersja 130TC) znajomy mi zaproponował (ma Zastave) że mi sprzeda resor z dwoma piórami bo miał jeden z Zastavy w garażu. Podczas wymiany resoru (czy może resora ) nie było żadnych przeciwności, wszedł bez problemów!

Cytat:
No to jakoś dziwnie ci się trafiło.

nie trafilo moj ritmo 125tc abarth mk1 tez mial pojedyncze pioro z tylu dosc fajne piorko o nierownej grubosci na calej dlugosci piora, razem z seryjnymi w abarth-cie sprezynami progresywnymi z przodu taki resor przynajmniej moim zdaniem sprawowal sie dobrze

Słuchajcie, ja kupiłem kiedyś resor z Ritmo, nie mam pojęcia jaki to miało motor, ale pewnie 1,5 w każym raize auto z ostatniej serii. Po przywiezieniu go do domu i porównaniu z resorem wyjętym ze 128 wyszło, że jest on sporo dłuższy, tzn ok 10cm. Wzieliśmy ksiązeczke do ręki i wyszło, że Ritmo ma o właśnie 10cm szerszy rozstaw kół. Jakiś wyjątek mi isę trafił, czy co??

zgadza sie , ritmo ma o 8 cm wiekszy rozstaw tylnych kol niz 128 coupe, ritmo abarth mial o 9 cm wiekszy niz 128, tez mialem podobna sytuacje co jesion, resor z ritmo ze szrotu nie pasowal do 128...coprawda do sedana nie do coupe ale jednak. wahacze "na oko" {nie mierzylem} ritmo i 128 ma takie same wiec chyba szerzej mocowane do nadwozia w ritmo.

No ja jak kupowałem od tego znajomego ten resor to on twierdził że to resor z Zastavy (czyli to samo co 12
A co do zawiasu w Ritmo, to w moim przypadku (Ritmo II 130TC) ten resor z tyłu (w pióra) to całkiem dobry wynalazek