Bratnia pomoc - od czego są te lampy??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mój kolega z klubu Fiesty wygrzebał gdzieś w necie zdjęcie, które jest poniżej i chciałby takie lampy. Tylko od jakiego one są auta? Jeżeli ktoś wie lub chociaż się domyśla to proszę niech tutaj napisze. Będę wdzięczny.

Lampy Fiesta

[ wiadomość edytowana przez: Tomi_Li dnia 2005-08-25 12:54:35 ]

Mogą to być gotowe lampy od czegoś, ale równie dobrze może to być jakaś rzeźba...
Tak na pierwszy rzut oka to wygląda trochę jak oryginalny klosz od Fiesty, tylko spolerowany na klar, a w środku część wnętrzności od np. Vectry... Rozpoznanie utrudnia ten bad-look, nie widać jaki kształt w całości mają te klosze

przychylam sie do wypowiedz Mac-a, raczej jest to lampa zlozona z kilku, i trudno bedzie ja zidentyfikowac czesci z vectry moga byc albo np. punto II.. ale wygladaja rewelacyjnie..

Jeszcze dwie fotki

Lampy 1

Lampy 2

moim zdaniem jest to przeróbka złozona z 2 części nie wiem czy auważyliście ale jest te lampy maja spryskiwacze w zde3rzaku i własnie na 1 zdjęciu pokazany jest moment ich mycia...
a może jakiś polo lub skoda fabia???

to wyglada na lampy z Nissana Almery
bo obudowa soczewek jest niemal identyczna

ew taki mix lamp z Almery i Punto
gdyby byly dokladniejsze zdjecia moznaby to precyzyjniej okreslic co jest z czego

Lampy mają spryskiwacze, bo z pewnością są to lampy ksenonowe, a zgodnie z przepisami w przypadku używania lamp ksenonowych wymagany jest spryskiwacz.

almera raczej odpada..troszke ma za mala srednice tej soczewki
lampa almery

ale moge sie mylic...

A mi zdaje sie że te soczewki są od Volvo V50 bo miałem okazje je widziec i są identyczne a druga część od Punto II . Ale tak mi sie zdaje tylko !

almpy Volvo V50

[ wiadomość edytowana przez: MacTB dnia 2005-08-25 22:29:40 ]
[ powód edycji: post po poście :) ]

Myślałęm że to będzie łatwiejsze

Teraz nie będe mógł spac po nocy przez tą zagadke. Też by mi pasowała Vectra

Fabia, Polo, Almera. Punto odpada, weźcie pod uwage że ta lampa jest dosyć wąska i zaokrąglona na rancie (wew- dół).
Tak jak Mac skłaniałbym się do Vectry.

Pozdro

stawiam na lampy od GETZ-a !! z tym że przestawili kierunkowskazy do wewnątrz ,a ksenonki to oczywiście dokładka

Cytat:
Punto odpada, weźcie pod uwage że ta lampa jest dosyć wąska i zaokrąglona na rancie

ja raczej myslalem o soczewce z punto

ale faktycznie zagadka nie jest latwa

Zagadka nie jest łatwa, jest wręcz nie do rozwiązania bez informacji pochodzącej od właściciela tej niemieckiej Fiesty

ja powiem tak:
jeśli to są niemcy i gość normalnie tym jeździ, to musiał to gdzieś legalnie kupić ze wszystkimi atestami, tam mają fioła na punkcie przepisów

te zewnętrzne reflektorki są trochę zbliżone do motocyklowych

no moze i to prawda w końcu te ponad 12000kkm autostrad do czegos zobowiazuje, cały dół jest od forda lae nie będę strzelał jakiego to może lampy też są

Nie wiem dlaczego ale moje pierwsze spostrzeżenie padło na jakiegoś Seata nie wiem tylko którego i chyba po drobnych modyfikacjach.
A może sytuacja sie już wyjaśniła?

ja jak ktos nizej juz zauwazyl mysle ze moze byc od Opla Vectry

jak dobrze zaplacicie to idzie sie dowiedziec hehe

quote]
2005-08-29 09:50:20, Jarek_2 pisze:
ja powiem tak: jeśli to są niemcy i gość normalnie tym jeździ, to musiał to gdzieś legalnie kupić ze wszystkimi atestami, tam mają fioła na punkcie przepisów te zewnętrzne reflektorki są trochę zbliżone do motocyklowych
[/quote]

gorzej jak niemiec z polskim pochodzeniem to nie dojdziemy hmm niemcy sie nie bawia w tuning garazowy. Mi sie wydaje ze klosz jest od fiesty tylko w srodku jest pogrzebane. Ale sam wlascieciel moze nie wiedziec co jest tam daja do firmy i ich nie obchodzi zreszta z swiatlami to nie takie hop przeciez to nie lampki na choince

[ wiadomość edytowana przez: eqs dnia 2005-09-08 23:30:52 ]

a moze to jest wv bora