MotoNews.pl

[126]Pekajaca obejma tlumika

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
No wlasnie.
Juz drugi raz pekla mi obejma tlumika. Obejma nr jeden liczac od klapy. pokla ponizej drugiej szpilki czyli tam gdzie konczy swoj kontakt z blokiem silnika. Obejma byla niedawno wymieniana. Otwory nie sa rozpilowane (glowica splanowana) ale z tego co zauwazylem, to szpilki siedza mniej wiecej na srodku fabrycznych fasolek wiec z tego tytulu naprezen nie ma.

Ktos ma jakis pomysl czemu pekla?

ja ostatnio wymieniałem obejmy co miesiac miedzy innymi dlatego ze teraz ciezko jest kupic fabryczne a te zemieślnicze nie dosc ze nie pasuja wogóle to jeszcze sa o połowe ciensze , rada spróbuj kupic gdzieś orginalne z gróbej blachy , ew. jedz na złom moze tam spotkasz w dobrym stanie , pozdro

sprobuj kupic te fabryczne albo zblizone chociaz takie z grubego płaskownika *nawet uzywane sie oplaca kupic)i naiwerc malym wiertlem dziurke na samym czobku obejmy tak jakby w miejscu gdzie obejma sie odgina juz w druga strone-to zlikwiduje naprezenia

mi tez dosc czesto pekaly ale ostatnio zakupilem takie z blachy 5mm, no zajebiste sa pomijam to ze troche je musialem powyginac bo przez przypadek wzialem na nowy typ tlumika, a ja mam stary, no a wracac sie do sklepu to za daleko, no ale naprawde polecam, jakbys byl z krk to bym Ci polecil sklep, no ale w Gdansku no to nie wiem pozdro

synu, jak ty masz pustaka ktory niewiadomo jakie drgania emituje to co sie dziwisz ze peka?

ja mam pusciocha ale zrobionego z glowa i musze powiedziec ze jest mniejszy rezonans i drgania niz wczesniej gdy mialem tekle, a oryginalne obejmy mozna poznac po tym ze ta gorna jest zrobiona jakby z takiej grubej blachy-plaskownik jak kolega wyzej napisal, a 2ga-dolna wyglada tak jak rzemioslo z tym ze ma wspawana juz tuleje z gwintem ma nabite logo taka raczka z gwiazdka chyba ZSM

Cytat:
2005-08-30 18:49:33, kabul pisze:
sprobuj kupic te fabryczne albo zblizone chociaz takie z grubego płaskownika *nawet uzywane sie oplaca kupic)i naiwerc malym wiertlem dziurke na samym czobku obejmy tak jakby w miejscu gdzie obejma sie odgina juz w druga strone-to zlikwiduje naprezenia

wczesniej byla wlasnie fabryczna z tego grubego plaskownika. miesiac temu sie posypala.

To teraz mam pytanie. Bo przymierzam sie do giecia z plaskownika. giac na zimno czy na cieplo?