Czy włącznik wentylatora może się popsuć zmieniająć wartości

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy włącznik wentylatora może się popsuć zmieniająć wartości
załącznenia na wyższe?

A czy można nieco jaśniej ...

Zastanówmy się: co autor miał na myśli?

Wg mnie tak,ale zazwyczaj wcale nie zalacza ,nio chyba ze przy 200 stopniach np

Cytat:
2005-08-28 20:25:13, lewandowski pisze:
Czy włącznik wentylatora może się popsuć zmieniająć wartości załącznenia na wyższe?

Polak potrafi... wszystko zepsuć (nawet metalową kulkę)

Cytat:
2005-08-28 21:27:14, Myron pisze:
Polak potrafi... wszystko zepsuć (nawet metalową kulkę)

Szyderco!!!

Więc wyjasniam:
najpierw wentylatoir załączał przy okoł 97 *C, potem przy około 105*C a teraz wcale....

bezpiecznik OK na którko działa
może ktoś podesłać schemat instalacji od wiatraka

a ja mam pytanko:
przy jakiej pozycji wskazówki powinien załączać się wentylator przy 1.6 zetec z klimą.
Pytam bo jak wracałem z urlopu stałem w korku wieczorową porą i wskazówka przekraczała mi już prawie literę "L" i musiałem włączać klimę żeby temperatura spadła.

Pamietaj, zanim coś zrobisz zastanów się 100 razy

U mnie wentyl chodzil, chodził... aż pewnego razu zdechł, wtedy kiedy był najbardziej potrzebny.

Sprawdzamy czy napięcie pojawia się na wentylu, przy odpowiedniej temperaturze... JEST. gdy silnik ostygł, ZANIKŁO...

Diagnoza: wentylator zdechł szarpania przy wyciąganiu (bo chcielismy jak najmniej rozkrecac) po to tylko zeby po wyciagnieciu podlaczyc do aku i uruchomic go !!!! k**** m**
i nie wiem jak to sie stalo...

A co do pytania o szybkosc wlaczenia, to u mnie w 1.4 włącza się przy literce R (mam NORM pisane od dołu)

jest napięcie wentyl na króto dział, bezpieczniki też OK

Proste - zmien termowlacznik - koszt kolo 30-40 zl.Oryginal w rs mialem ,ze wlaczal przy 96 (ciut przed czerwonym) chyba a teraz podruba wlacza przy 86(ciut ponad polowa normal) - wydaje mi sie,ze tak jest lepiej - bezpieczniej dla silnika