MotoNews.pl

Nietypowe stukanie 20-60km/h

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
taki jakis nietypowy przypadek mi sie narodzil...
wyczytalem wszystko o stukaniu co oferuje wyszukiwarka i nic nie ma ((
pojawilo sie cos takiego ze ... jak autko stoi nic nie stuka... autko sie toczy ... z gorki na silniku off ew on do predkosci ok 20kmh nic nie stuka... potem od 20 -60 pojawia sie stukot gdzies tak jak by na jakims kole... mnie jwiecej jak by ktos cos wsadzis w kolo poprzecznie tak zeby podczas obracania sie przeskakiwalo po feldze.
co najzabawiejsze od ok 60kmh stukot znika...
nei jest to glosne takie bardzo delikatne i im szybciej sie jedzie tym szybciej stuka...
co o tym sadzicie... ??? jutro bede podnosci fure z kazdego rogu ... moze cos namierze ale tam nic nie chaczy...

hmmmmmmmmmm

pozdrawiam

ETomek

nie wiem co tobie stuka..ale ja mialem podobny przypadek i okazalo sie ze..zle nabity ciezarek od wywazania kol latal miedzy kolpakiem a kolem i tak sobie stukal w zaleznosci od humoru..ale dlugo nie moglem dosc o co biegaa wiesz chocaz czy z przodu czy z tylu czy z lewej czy z prawej?

wydaje sie jak by to bylo z przodu... ale glowy nei dam...
ciezarek to nei moze byc bo fela jest alu i ma spawane ciezarki...

Samochód na podnośnik i kręcic kołami, może się ujawni przyczyna

Czasem linka od prędkościomierza tak daje

no to sobie pokrecilem ))
i juz wiem...
zerwala sie sprezyna w bebnie lewym... wygladalo to tak jak by koncowka sie odgiela i zsekoczyla po porstu i to wydawalo takie niepokojace dzwieki,
podgiecie koncowki, naciagniecie i smiga jak nowy ))
pozdrawiam

ja bym powiedzial zebys se przeguby posprawdzał one moga dawac taki efekt.! prosty test skrec kierownicą max w ktorąc sptrone i mocniej przyspiesz jak zazgryta to przegob test wykona w obu kierunkach...