MotoNews.pl
9 BMW e-34, zamiana felg 15 na 16. (112195/0) - PT

BMW e-34, zamiana felg 15 na 16.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam szanowne zgromadzenie Forum BMW. Jestem od nie dawna na forum i jak na razie to jestem zadowolony. Znalazłem tu wiele................ i wiele cennych porad i rozwiazan groźnych lub mniej groźnych problemów. Np. niepokojacy 3 krotny gong, który wydobywał sie we wnetrzu auta. Niepokoiło mnie to dłuższy czas, wiadomo jak to jest z tymi gongami. Teraz juz wiem co to jest !!!!!! Dawka humoru tez mnie rozbroiła . Jednak teraz mam jedno pytanko. Czy ma ktoś może felgi stalowe 16 cali w BMW e-34? Ja mam w swojej bumie 15 calowe. Mam zamiar założyć na zime i wogóle jako stalowe- 16cali. Wiem, ze nowsze modele BMW serii 5 maja własnie 16 stalowe nawet z tym samym ET. Interesuje mnie zachowanie autka po zmianie felg, jak sie prowadzi etc. Interesuje mnie kupno takich felg. Może ktoś ma taki komplet do pogonienia bez opon ?

P.S. Zacni Moderatorzy. Szukałem juz tematu felg na forum. Oczywiście znalazłem, ale nie to co by mnie interesowało. Mam juz przykre doświadczenie z innym forum, gdzie kontynuowałem wątek i co????? I nic. Przez dłuższy czas nie dostałem zadnej odpowiedzi. Sprawa była inna, kiedy zacząłem nowy wątek. Od ręki znalazłem odpowiedzi na nurtujacy mnie temat.

Pozdrawiam
LUFFANS

jeśli założysz 16 cali zamiast 15 to nic strasznego dziać ci sie nie będzie. musisz pamiętać jednak że powinieneś założyć troszkę mniejszy profil opony by wskazania prędkościomierza i licznika przejechanych kilometrów były prawdziwe, no chyba że ci to nie przeszkadza.
pozdrawiam

A czemu nie poszukasz 16tek alu na lato??, a te 15tki stalowe by Ci zostały na zime.

Cytat:
2005-08-31 09:51:02, BeeMWe pisze:
A czemu nie poszukasz 16tek alu na lato??, a te 15tki stalowe by Ci zostały na zime.

I opony 15" tańsze.

pozdr
Mariusz

Siema koledzy. Alu 17 cali planuje kupić w prztszłym roku. A 16 stalówek szukam dlatego, ponieważ mam zarabiste kołpaczki od nowej bumy 3. Widziałem już jak one wyglądaja na 5 i dlatego postanowiłem zmienic stalowki 15 na 16. A alusy to juz calkiem inny temat. Dzieki za odpowiedź. Pozdrawiam
LUFFANS

[ wiadomość edytowana przez: tolo84 dnia 2005-08-31 13:13:26 ]