MotoNews.pl
7 Fabryczne navi w B (113209/0) - PT

Fabryczne navi w B

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pytanie do posiadaczy B z fabrycznym Carinem.
Interesuje mnie gdzie jest montowany komputer nawigacyjny. W EPC i TIS są dwa warianty - jeden jest jasny - dla kombiaka w tylnym lewym rogu pod dachem w specjalnej konsolce. Ale drugi to jakaś dziwna konsola montowana gdzieś centralnie, w okolicach podłokietnika (?). Nie idzie zrozumieć.

Może jakieś zdjęcie?

Pytam, bo zacząłem się zastanawiać nad dołożeniem navi do samochodu. A paradoksalnie kompletne zestawy fabryczne można mieć taniej niż palmtop + GPS.

pozdr, Robert

ja mam navi w swojej ale to jest sedan podpytam sie gdzie to jest wsadzane w kombiki to napisze

Cytat:
2005-09-07 11:03:31, Denis pisze:
ja mam navi w swojej ale to jest sedan podpytam sie gdzie to jest wsadzane w kombiki to napisze

Instalacja w sedanie też mnie interesuje (no chyba, że jest w bagażniku )

pozdr, Robert

Cytat:
2005-09-07 10:24:22, Nixon pisze:
(...)A paradoksalnie kompletne zestawy fabryczne można mieć taniej niż palmtop + GPS. pozdr, Robert

Jak to ? Mow szybko, jak gdzie i po ile

Też jestem ciekaw "za ile" i gdzie?

Cytat:
2005-09-07 20:22:13, Vino pisze:
Jak to ? Mow szybko, jak gdzie i po ile

Eeetam szybko. Będę pisał p o w o l i .

Np. tu: E-bay

Ale ja kombinuję co innego. Jak sprawdzę to się pochwale. Jak się nie uda - też napiszę

A tak przy okazji to na zdjęciu niżej widać tę dziwną konsolkę, co to nie wiem gdzie się ją (centralnie) montuje.

pozdr, Rpbert

Cytat:
niżej widać tę dziwną konsolkę

Mowisz o tym co wyglada jak radio, czy ten maly wyswietlacz ?

komputer navigacyjny chyba siedzi w podłokietniku cos tak se przypominam jak rozbierałem

wszystkie te elementy z fotki są widoczne w aucie

ta konsola to czytnik CD umieszczony na tunelu wału napędowego, to "malutkie czarne" lewy dolny róg foto to odbiornik GPS, obok tego pokrętło-włącznik, wyświetlacz NAVI, obudowa czytnika, i niezidentyfikowana czarna obudowa?

tak to wygląda u mnie

Cytat:
2005-09-07 22:29:46, MEGA_3 pisze:
wszystkie te elementy z fotki są widoczne w aucie ta konsola to czytnik CD umieszczony na tunelu wału napędowego, to "malutkie czarne" lewy dolny róg foto to odbiornik GPS, obok tego pokrętło-włącznik, wyświetlacz NAVI, obudowa czytnika, i niezidentyfikowana czarna obudowa? tak to wygląda u mnie

Niezidentyfikowana czarna obudowa to plastik na dole słupka A (nogi pasażera) z fabrycznie montowanym głośnikiem.

Czyli ta konsola jest ZA podłokietnikiem? Tam gdzie środkowy pasażer trzymałby nogi?

pozdr, Robert

tak, konsola jest za podłokietnikem i pasażer "środkowy" juz nie ma gdzie trzymać nóg

Cytat:
2005-09-07 23:48:52, MEGA_3 pisze:
tak, konsola jest za podłokietnikem i pasażer "środkowy" juz nie ma gdzie trzymać nóg

To pogratulować pomysłu PT Adamowi O.
A ta konsolka w kombiaku IMHO ok. Tylko wpadli na to nieco później

pozdr, Robert

W B w sedanie widziałem konsolę środkową montowaną w bagażniku, przymocowaną do "półki"

Cytat:
2005-09-08 05:55:54, Diro pisze:
W B w sedanie widziałem konsolę środkową montowaną w bagażniku, przymocowaną do "półki"

Kiedyś widziałem u kolegi jak zamiast montować w bagażniku albo w konsoli upchał pod siedzenie pasażera. Nie pamiętam teraz jak to wyglądało, tylko sam fakt takiego montażu ostał mi się w pamięci

Dla zainteresowanych zakupem nawigacji - przypadkiem znalazłem coś takiego:
allegro
Z tytułu aukcji wynika, że to też nawigacja. Zaznaczam, że to nie ja sprzedaję i jak dla mnie to chyba czegoś tutaj brakuje.

Cytat:
2005-09-08 12:02:09, PawelD pisze:
Dla zainteresowanych zakupem nawigacji - przypadkiem znalazłem coś takiego: (...) i jak dla mnie to chyba czegoś tutaj brakuje.

Fakt, i to nawet dobra cena za zestaw, ale:
- to dla posiadaczy "C"
- brakuje kabelków łączących radio i display oraz anteny

pozdr, Robert

Zastanawiam sie czy jest jakis sens montazu tej nawigacji,porownywalem jakis czas temu swoja automape z navi fabrycznym to jakosc samego programu automapa bije na glowe oryginalne nawigacje nie wspominajac o mapach polski bo poziom zachodnich map jest zenujacy w porownaniu z automapa.Chyba ze tak duzo sie zmienilo w ciagu ostanich paru miesiecy

czytnik cd w sedanie jest montowany fabrycznie w bagazniku z lewej ztrony za kołem zapasowym dla zainteresowanych moge porobić zdjecia co gdzie i jak

Cytat:
2005-09-09 00:00:18, Denis pisze:
dla zainteresowanych moge porobić zdjecia co gdzie i jak

Zrób, niech już bedzie dokumentacja w wątku.

pozdr, Robertt

ok niema sprawy w niedziele lub poniedziałek dam zdjecia musze tylko odebrać cyfrowke