MotoNews.pl

Hamulec hydrauliczny raz jeszcze

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
czy robiac hydrauliczny reczny wpinacie sie w uklad roboczy?

innej mozliwosci nie ma

PS - a po co Ci hhydrorekaw, przy dobrych i sprawnych hamulcach zatrzymanie szybkie kol tylnych jest mozliwe nawet na szorstkim betonie!!!
CZE!!

bo jest inna mozliwosc jam mam na odrebnym ukladzie bezpieczne i nie ma mozliwosci rozszczelnienia ukladu roboczego

tak czy siak to te dwa uklady i tak lacza sie w zacisku.....

tak czy siak nie lacza sie w zacisku bo mam cztery zaciski na moscie dwa do roboczego i dwa do ukladu recznego i co na taki sposob robienia recznego hydraulicznego

Powiem ze extra!! - jak zrobiles plyte mocujaca????

wzialem cztery kryzy z polosiek i zrobilem z nich dwie obcinajac dwie i dospawowujac do pozostalych dwoch i tak powstalo mocowanie na cztery zaciski,ale trzeba wiedziec jak to zrobic zeby wszystkie zaciski pasowaly do tarcz nie ocierajac o nie,bo przy spawaniu zawsze metal odksztalca sie

Masz moze jakies zdjecie tego patentu z dwoma zaciskami na kolo?

A co jak ktoś ma Lucasa

To moze wywalić bębny, zastosować tarcze z przodu i 4 zaciski. Ale to już jest średnio bezpieczne bo można zablokować tył. Ew większe tarcze na przód - ale to już 14"

Cytat:
2002-05-23 12:54:09, Anonymous pisze:
Ew większe tarcze na przód - ale to już 14"

Czy moglbys rozwinac temat wiekszych tarcz z przodu. Jakie tarcze i jakie przeróbki są konieczne (przy feldze 15")?

--
Dax
Fiat 125p 1600DOHC
http://republika.pl/f50_dax
http://www.fiat125p.prv.pl

jose powiedział że robi hydrołapkę.

-----------------
"Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz.
To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat.
Fiacior mój to jest to, kocham go..."

ale żeś trupa wyspawał...

A co wy na to żeby w lucasie w miejscu oparcia szczęk na dole zastosować centralkę hamulca hydraulicznego z poczciwego malucha i zrobić drugi obwód rękawa.

Wtedy seryny rękaw i hample pozostaną bez zmian a do tego mamy jeszcze dodatkowy hydrorękaw

Cytat:
2005-09-01 23:55:53, OLO pisze:
jose powiedział że robi hydrołapkę.

Ale to miała byc tajemnica

Cytat:
2005-09-02 00:00:43, LifeGuard pisze:
ale żeś trupa wyspawał...

najstarszy z możliwych

-----------------
"Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz.
To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat.
Fiacior mój to jest to, kocham go..."