Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() slawekomegacarawan był wspaniały drugie ... Blisko nawet bardzo | 2005-08-31 10:57:19 chaczę o próg w garażu podniesienie o 2 cm ratowało by sprawę
myślałem o zmianie długości cięgna regulującego wysokość w układzie z nivo(chyba tak to sie nazywa) obawiam się o urządzenie które pompuje amortyzatory jeśli by działało to dobrze ale co w sytuacji gdu gumy przy amortyzatorach będą nieszczelne czy nie zatrze się pompka gdy będzie cały czas działać? czy póżniej po załadowaniu autka zakres regulacji będzie wystarczający? pytam w nowym wątku ponieważ po znalezieniu(wyszukiwarka działa)tematu o podwyższaniu okazało się że jest on zablokowany proszę o podzielenie się doświadczeniami dziękuję pozdrawiam |
![]() Nixon DEADSOUL Caravan MV6 Warszawa | 2005-08-31 11:18:07
No to poszukaj jeszcze wątków o nivo. ![]() Jesli gumy są nieszczelne, to pompka się zatrze na pewno. Zakres regulacji układu jest dość spory, 2 cm możesz osiągnąć lekko. Tyle że jazda z podniesionym na pneumo-rękawach tyłem to IMHO kiepski pomysł. Jeśli masz kłopot z garażem, to zawsze możesz zrobić pstryczek-magiczek, który wymusi dopompowanie na wjazd/wyjazd, a później przywróci zwykłe sterowanie. pozdr, Robert PS: A zwykłe drewniane kliny na podjeździe nie załatwią sprawy? |
![]() slawekomegacarawan był wspaniały drugie ... Blisko nawet bardzo | 2005-08-31 12:10:02 kliny nic nie dają ja mam garaż do którego wjeżdzam pod dom spadek jest dość duży.Poprzednie auta nie to żeby były dużo wyżej zawieszone tylko były krótsze to problemu nie było
omesia ma większy rozstaw osi i zawadzi "brzuchem"ale z tym pstryczkiem to muszę popatrzeć jak to zrobić żeby nie spartolić dzięki za pomysł ![]() |
![]() JanuszGnitecki OMEGA B FL COMBI Warszawa | 2005-08-31 20:16:58 Obawiam się że i pstryczek nie pomoże, może warto zanim zabierzesz się za kombinowanie rozwiązać proste zadanie z geometrii, dane łatwo wziąć dokonując pomiarów z natury.
Znasz rozstaw osi auta, wartości tzw zwisu przedniego i tylnego, oraz kształt zjazdu do garażu. Wykonać szablony w podziałce 1: 50 i sprawa jasna, koszt to 15 minut na pomiary i papier |
![]() slawekomegacarawan był wspaniały drugie ... Blisko nawet bardzo | 2005-08-31 22:24:48
w ten sposób już kombinowałem wiazd do garażu zaczyna się od chodnika(nie moja własność)kończy się na wrotach dwuskrzydłowych które wefekcie będę musiał wymienić na uchylane na sufit.Będzie drogo. dzięki za propozycję pozdrawiam |
![]() fomin LOB MEMBER saab sie przekręcił :) cip cip | 2005-08-31 22:44:51 spox moja niuńka wadzi już dwa lata i żyje
nie bede chałupy przebudowywać ![]() a też zjazd do garażu mam jebitny ![]() ![]() ![]() dokładnie mam wydechy jak nowe ![]() ![]() |