Hokey z seata toledo

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco

Witam

zabrałem się za dopasowanie hokeja z seata Toledo.
wybrałem ten hokej bo ma fajne tunele na powietrze do chłodzenia klocków hamulcowych na przedniej osi.
przeróbka z seata do MK5 nie jest to duży problem bo seat ma węższy przód od essiego.

zaczynam od ucięcia zaczepów gdyż mi są zbędne i przeszkadzają.

potem docinamy długość na bokach zderzaka bo od seata jest za długi.

i przylepiamy klejem do szyb ewentualnie można wzmocnić nierdzewką od środka i przyczepić do essiego za pomoc nitów tylko trzeba pamiętać o schowaniu potem bo to dziwnie i głupio wygląda.

po przyczepieniu należy połączyć hokej, bo po środku zostaje nam dziura, za pomocą np. żywicy, trysnąć na łączeniu czarnym lakierkiem i jest już gotowe. ( nie martwic się łączeniem gdyż jest pod rejestracja i nie widać jak cos nie wyjdzie)

zdjęcia po ukończeniu mojej modyfikacji wrzucę kiedy skończę u siebie. Swoją drogą ciekawe czy tylnią dokładkę z seata tez da się założyć do essiego ? próbował ktoś takie sztuczki ?

KLOCKÓW SIĘ NIE CHŁODZI EWENTUALNIE TARCZE.HIHIHIHIHI

Cytat:
2005-08-01 09:02:29, renifergt pisze:
KLOCKÓW SIĘ NIE CHŁODZI EWENTUALNIE TARCZE.HIHIHIHIHI

lol maly bug w tekscie

malo czasu duzo pisania

jak wysoki jest ten hokej?
imo mocowanie hokeja na stale jest bledne. przychaczysz...i to wszystko sie rozleci :/ i jeszcze dziury w zderzaku zostana

Cytat:
2005-08-01 12:51:05, mazzi19 pisze:
jak wysoki jest ten hokej? imo mocowanie hokeja na stale jest bledne. przychaczysz...i to wszystko sie rozleci :/ i jeszcze dziury w zderzaku zostana

hokej jest nie wysoki
w jawyzszym miescu ma około 8 do 10 cm teraz ci nie napisze bo go przy sobie niemam.

co do mocowania myslalem nad innym rozwiazaniem np przyczepic na srobki ale klej do szyb jest o tyle lepszy ze tez mozna odczepic i nie bedzie dziór.

zreszta wszystko w fazie testu na starym zdeżaku sprawdzi sie 1 dzien i wtedy zadecyduje. dzis 1 jazda test

taaa to tak samo jak ludzie uzywaja kleju do szyb do mocowania spojlerow zeby dziur w klapie nie robic. a klej do szyb ma to do siebie ze jest bardzo agresywny, wchodzi w reakcje z lakierem i pomimo ze dziur nie ma to klapa i tak do malowania

Cytat:
2005-08-01 15:54:01, mazzi19 pisze:
taaa to tak samo jak ludzie uzywaja kleju do szyb do mocowania spojlerow zeby dziur w klapie nie robic. a klej do szyb ma to do siebie ze jest bardzo agresywny, wchodzi w reakcje z lakierem i pomimo ze dziur nie ma to klapa i tak do malowania

klej do szyb agresywny?????
wybacz mazzi, ale jakieś banialuki wypisujesz

a sprobuj przykleic nim spojler

przyklejona dokladka, wzmocniona blacha ocynk 1 teraz do malowania

spoler tez se przylepilem bo sie ruszal
masz racje mazi ten klej jest raz a dobrze ale wazne jest zeby sie nie odlepil no nie ??

zdjecia jeszce niemam ale wszystko bedzie

Cytat:
2005-08-01 19:12:56, mazzi19 pisze:
a sprobuj przykleic nim spojler

uwież mi, kleiłem wiele rzeczy

i pozniej po odklejeniu nie bylo sladu?

nie wiem czy były, bo klej ten ma to do siebie, że elementu który nim kleiłeś już nie odkleisz

więc nigdy nie przyszło mi do głowy nic odklejać a jak chcę coś ewentualnie demontować to nie używam wtedy kleju

no wiec wlasnie o to mi chodzilo ze sie spojler klejem do szyb sie moze i przykleja. ale z odklejeniem to juz gorzej
oki. koniec ot

slawas ale ta listwa na hokej co mi przykleiłes na klej do szyb już odpadła.... nie zdążyłem na auto założyć....poprostu odkleiła się przy próbie zdemontowania hokeja więc wcale ten klej taki mocny nie jest

i ja osobiście po tym doświadczeniu polecam spawanie.....w poprzednim zderzaku miałem dospawaną listwe i gdyby nie dzik to do dzisiaj by jeździła

zdjecie nie skonczonego hokeja w profilu

niewidze hokeja

Cytat:
2005-08-19 14:35:38, matuch pisze:
niewidze hokeja

lolwzucilem 5 zdjec a widac tylko 3 no i w naszych samochodach mnie niema

zdjecia jak cos sa tu --->ALLEGRO

wg. mnie ten hokej wygląda mniej niz średnio na jeża....