MotoNews.pl
7 Paruja mi szyby (123128/0) - PT

Paruja mi szyby

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam problem strasznie paruja mi szyby wiecie co to moze byc

poszukaj ktoś już miał ten problem chodziło o kanaliki spustowe w słupkach

Przy włączonym nawiewie tak ci się dzieje, działa ci dobrze nawiew?

ja miałem problem z nagrzewnią, była dziurawa. kiedy tylko nadszedł sezon grzewczy zaczynały mi parować szyby. im cieplej w samochodzie tym bardziej parowały. wymiana na nową rozwiązało problem pary,aż do dziś.

Ja maiałem ten sam problem,w moim przypadku to była bardzo prosta sprawa,dmuchawa chodziła jak pershing a powietrza mało.To był filtr pyłkowy,zawalony,dawno niewymieniany.

Cytat:
2005-11-13 15:00:18, DRIVER40 pisze:
Ja maiałem ten sam problem,w moim przypadku to była bardzo prosta sprawa,dmuchawa chodziła jak pershing a powietrza mało.To był filtr pyłkowy,zawalony,dawno niewymieniany.

I ja mam ten problem,słabo dmucha i szyby parują.Wiem że muszę wymienić filtr ale nie mogę się zebrać jak pomyślę ile trzeba rzeczy rozebrać!

Musze sie duzo nakombinowac zeby rownoczesnie nie parowaly mi przednia szyba i poczne a mam klimatronika wiec non stop musze przelanczac. Mysle wlasnie ze moze to ten filtr pylkowy a podobno ciezko go wymienic kurde

Witam. Z tym filtrem kabinowym nie ma wcale tak dużo roboty. Sam wymieniałem w zeszłym tygodniu i jestem w szoku jaka jest różnica, nawiew mało mi głowy nie urwie a o parowaniu szyb mogę zapomnieć (narazie). Tu jest adres pod którym wszystko jest świetnie opisane i zilustrowane zdjęciami (BMW E36). Pozdrawiam. Mikrofilter

Dzieki stary te fotki fajnie wszystko ilustruja w tym tygodniu zabiore sie za wymiane

Mnie chyba tez to czeka, bo szyby az zamarzaja od srodka ! Ile ten filtr kosztuje? Dzieki! Pzdr

Cytat:
2005-11-13 15:10:41, broks pisze:
I ja mam ten problem,słabo dmucha i szyby parują.Wiem że muszę wymienić filtr ale nie mogę się zebrać jak pomyślę ile trzeba rzeczy rozebrać!

Nie jest tak źle ostatnio wymieniałem u siebie różnica kolosalna!!!
TUTAJ wskazówki jak to zrobić

Witam
Ja również przed wymianą filtra aby zgonić parę z szyb musiałem ustawiać wiatrak na 3 lub nawet 4 i w środku nie było wcale tak gorąco ........ natomiast po wymianie ciepełko i wentylator tylko na 1 a sporadycznie na 2. Jak nie stoję w korkach to nawet wyłączam. Naprawdę - różnica kolosalna !!!

pozdro

a jest ten filtr w wersji bez kilmy ?? E34

Czy ktoś spotkal się z filtrami pylkowymi w wersji bez klimy w BMW 52024v z91r?

Koledzy!

Ja też jestem zainteresowany : CZY JEST ten filtr w wersji bez klimy ??
U mnie tez strasznie parują szyby. Nie chce mi sie rozbierać pół samochodu żeby się zdziwić że nie ma filtra.

E34-520i
Pozdrawiam

To jak jest z ta wersja bez klimy? Moja Bemka jest E36 i nie mam klimy, a planuje w nastepbym tygodniu wymienic ten filtr (jezeli jest)! Dzięki! Pozdrawiam!

w mojej 518 nie ma klimy a filtr jest więc i u was tym bardzej musi być

a gdzie jest ten filterek w e34 2.0 i ? MI szyby nie parują,ale ogrzewanie maksymalne to nie jst.Może pora też wymienić>? Może jakiś link jak sie do tego zabrać? Przypominm że chodzi mi też o e 34 2.0 a jaka centa takiego filterka?? Jest na allegro?

kornat niżej dał opis w wersji z klimą ale powinno być tak samo w wersji bez.pozdrowienia

Na podanej stronie można dobrać filtry kabinowe firmy MANN do swojego samochodu oraz obejrzeć instrukcję montażu. Są tam również inne filtry (oleju, powietrza, paliwa).
Filtry