| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
stasiu 125p 73' Łódź | 2005-08-29 23:31:41 otoz chcialbym sie dowiedziec o awaryjnosci tego modelu, zwłaszcza z silnikiem 2,4 TD z klimatyzacja, szpera, ABS'em itd.
Czy czesci do tego sa dostepne w zamiennikach.? szukalem podobnego temtu nie znalazlem - jezli bylo cos takiego sorx i prosze o przeneisienie tam watku. ![]() |
karlo_e28 BMW e28 Wrocław | 2005-08-30 01:40:51 oo stasiu czyzbys rezygnowal z pojazdow stajni FSO ??
a co do problemow to zawsze wszedzie wspominane szybkie zajechanie glowicy przez przegrzanie ale to nie tylko diesel . nie wiem czy to mit czy prawda ale pisze to co wyczytalem . [ wiadomość edytowana przez: karlo_e28 dnia 2005-08-30 01:42:45 ] |
MARCIN_RADOM BMW Member BMW E-28 525i, E34 5 ... RADOM | 2005-08-30 08:21:46 w tych dieslach nic sie nie dzieje. co do głowicy to jak sie przegrzeje auto to nawet w krazie pękaja głowice. krótko mówiąc auto tanie, dobre, trwałe i wcale nie wolne. wiem bo kilka razy jechałem z kiddy, która taki właśnie model ma od lat chyba 7. mam jeszcze jednego kolegę który nie zamieni swojej E28 524td na inne auto. jeśłi masz możliwośc kupna auta zadbanego, nie zajechanego to bierz w ciemno. tylko troszke ta szpera w td mnie dziwi. jak chcesz sie cos więcej dowiedzieć o E28 to zapraszam w ten weekend do sulejowa.
pozdrawiam |
stasiu 125p 73' Łódź | 2005-08-30 11:27:29 pytam dlatego ze jst pewien gosciu ktory chce sie zamienic ze mna za Fiata za takie bmw, wkleje wam fotki i prosze o wycene/ocene, czy warto itd. dzieki za dotychczasowe wypowiedzi
![]() |
karlo_e28 BMW e28 Wrocław | 2005-08-30 11:45:45 Ja bym sie mienial
A z silnikiem 2.4 TD nie mialem do czynienia a opinie nie slyszalem od kolegi kolegi tylko w wielu atrtykulach jest to tak podkreslane jako wada aczkolwiek gazety nie sa dokonca wiarygodna informacja. |
mariusz_nie_827 Brodnica | 2005-08-30 11:55:52
Fajnie zrobiony, tylko ten pług śnieżny tak nie za bardzo. pozdr Mariusz |
Jeztom (S) BMW Master (Moderator) E32 735iA and BMW 32 ... Żory | 2005-08-30 11:56:01
mam prośbę, napisz mi jakie gazety i o jakich numerach tak piszą, bo ja kiedyś byłem stałym czytelnikiem czasopism i nigdy nie widziałem testu BMW z 2.4TD m21. A diesle BMW maja przyklejony stereotyp poprzez tylko jeden model mianowicie m51. Nie będę pisał jak znajomy przejechał E34 z m21 setki tysięcy kilometrów, że ten silnik spali chyba wszystko oprócz wody , że jest cichy, zajebiście brzmi, a przeciez to konstrukcja z początku lat 80-tych, nie będę tego pisał bo o tym wiem i juz pisałem. Jeżeli wadą m21 są głowice to ja "wysiadam". pzdr |
tolo84 (S) BMW Master (Moderator) BMW E36 Bydgoszcz | 2005-08-30 13:17:10
fajna ma alpine ;] chyba jednak te radia najardziej sie nadaja do bmw
no i zamieniaj sie be zzastanowienia!!! a jak juz bedziesz ja mial to wywal ten zderzak przedni [ wiadomość edytowana przez: tolo84 dnia 2005-08-30 13:17:59 ] |
Wielebny BMW Friend było BMW 316 Bydgoszcz | 2005-08-30 13:30:49
A ja mam w swojej JVC Cameleon z ruchomym panelem przednim. I ten sie nie nadaje?? |
Jeztom (S) BMW Master (Moderator) E32 735iA and BMW 32 ... Żory | 2005-08-30 13:38:03
hehe wiedziałem że Tolo głównie na radio sie wpatrzy... Pioneery też się nadają |
BeeMWe (S) BMW Master (Moderator) BMW 525 24v Olsztyn | 2005-08-30 15:48:47 Pomieniaj się i to szybko, żeby gość się nie rozmyślił. Sam też słyszałem różne legendy i bajki o BMW, że się sypią, drogie i takie tam bzdury, teraz sam się przekonałem jak jest inaczej niż bajkopisarze mówią i piszą.
Nic nie mam do Twojego Fiaciora, ale BMW to BMW. Ten zderzak z przodu nawet fajny jest i wg mnie pasuje, bo nie podchodzi pod żadne undergroung czy inny tuning, a felgi to klasyka.
Pewnie że sie nadają, a jak fajnie grają |
karlo_e28 BMW e28 Wrocław | 2005-08-30 17:06:34
!!!!!!!! FRAGMENT ARTYKULU !!!!!!!! Pasuje ci czy dalej masz zastrzezenia do autentycznosci opini gazet samochodowych i tego co napisalem bo chyba przeoczyles ktorys numer panie niedowiarku i szczerze to g...no mnie to obchodzi czy pisza prawde czy nie dlatego napisalem ze powoluje sie na gazete ktora wychodzi w praktyce za brukowca i niedokonca prawdziwe zrodlo informacji Dalej nie wierzysz ?? Co do spojlera to nie jestem zwolennikiem tuningu itp ale uwazam ze ten spojler nie do konca mozna nazwac plugiem i mozna zaklasyfikowac go do delikatnych i ogolnie jakbym taki spojler mial to bym go nie ruszal .Jak dla mnie mieniaj sie mieniaj bo warto aczkolwiek kancik tez jest superek i oby w dobre rece trafil :: bo pickupik w dzisiejszych czasach to rarytasik i to jeszcze taki roczniczek :: [ wiadomość edytowana przez: karlo_e28 dnia 2005-08-30 17:09:22 ] |
tolo84 (S) BMW Master (Moderator) BMW E36 Bydgoszcz | 2005-08-30 17:26:35
no niestety nie trzeba byc znawca ale ja slysze strate w jakosci dzwieku u mnie w samchodzie po zamontowaniu jakiegos sony panasonica jvc czy blaupunkta zreszta kazdy maniak car audio powie Ci ze Alpina to wyzsza klasa niz te wymienione... |
krzysiek77 BMW Member BMW e-34 530i V8 szczecin | 2005-08-30 17:31:19
marcinie, w krazie w jak żadnym innym samochodzie, wystarczy ,że zabraknie tylko 3 litrów płynu i już po niej. po nich, bo są dwie. pozdrawiam. co do tej bmw to mam pytanie czy to bmw jest trefne, czy koleś jest wariatam żeby sie pomieniać na fiata. [ wiadomość edytowana przez: krzysiek77 dnia 2005-08-30 17:32:33 ] |
karlo_e28 BMW e28 Wrocław | 2005-08-30 18:32:10 Fiacik ze zdjec wynika ze jest w ladnym stanie a wtajemniczeni wiedza ze ten roczniczek w budzie pickupa nie jest pierwszym lepszym fiatem 125p . Dziwi mnie jednak tez troszke ze ktos chce sie zamienic bo mimo wszystko to bmw zaniedbane nie jest a wrecz przeciwnie ale to juz wszystko zalerzy jaka wartosc wlascicielowi przedstawia. |
MARCIN_RADOM BMW Member BMW E-28 525i, E34 5 ... RADOM | 2005-08-31 08:29:30
to był tylko przykład. jeśli chodzi o 2,4td to niezawodny silnik i w przeciwieństwie do 2,5tds głowice są zupełnie normalne, czyli bez powodu nie pękają. gazetki i telewizje należy brać z rezerwą. pozdrawiam |
karlo_e28 BMW e28 Wrocław | 2005-08-31 09:47:36 Zgadza sie gazety trzeba brac z przymruzeniem bo ktos kto opisuje moze miec tyle stycznosci co wlasnie slyszal od kolegi kolegi a pozatym w gazetach jak opisuja to znaja samochody tyle co z jazd na ktore maja jakis okres czasu i niektore rzeczy moga byc przekoloryzowane ale niepotrzebnie gazety robia do dupy opinie dobrej marce.
Tez uwazam ze silniki sa niezawodne jak i cale samochody chociarzby przez to ze sama marka o czyms swiadczy i ich jakosc ktora jest sprawdzana na duzo wyzszym poziomie niz w koreanskich autkach . A jedyne usterki jakie moga powstac moga byc zwiazane z reguly ze zmeczeniem materialu bo jak wiadomo sa to auta ktore swoje juz przejezdzily i na to tez trzeba wziasc rezerwe. Ja z mojej e28 moge powiedziec ze jestem w pelni zadowolony i nie chce wypowiadac sie na temat 2.4 td bo nie jezdzilem takim ale odnosnie blachy moge tylko pochwalic solidnosc pomimo iz w gazetach tez opisywany jest ten model jako szybko korodujacy a szczerze mowiac zbytnio tego nie zauwazylem pomimo iz moje auto przez wczesniejszego wlascicela nie bylo chyba przesadnie dbane . |
Jeztom (S) BMW Master (Moderator) E32 735iA and BMW 32 ... Żory | 2005-08-31 10:15:40
wyraźnie napisałem:
a wiem co napisałem bo sam to napisałem. I jeżeli podany fragment artykułu wg Ciebie to test 2.4TD m21 to ja dalej "wysiadam".
dlatego napisałem, że są w błędzie i dokładnie jakiego silnika te "wady" sie tyczą. A to, że gówno Cię interesuje czy piszą prawdę czy nie to już twój problem, a przykład gazety, który podałeś jest chyba najgorzej trafionym, bo ta gazeta zrobiła się wręcz fatalna już od dłuzszego czasu. I jeszcze coś odemnie. O co się rzucasz? Kulturalnie poprosiłem o numer gazety, bo sam chciałem poczytać, bo mam taki silnik i chciałbym zobaczyć co o nim piszą, a Ty zacząłeś zachowywać się jakbym prawie Twoją matke zwymyślał. Ogłady troszkę i weź poprawki, że piszemy do siebie, a nie rozmawiamy. |
karlo_e28 BMW e28 Wrocław | 2005-08-31 11:27:38 dobra dobra spokojnie przecierz sie nie rzucam tylko zrozumialem to tak jakbym opowiadal historie ktora uslyszalem od kolegi kolegi i teraz chce tu zablysnac i odpowiedz odebralem widocznie ironicznie i troszke mnie zagotowalo. Podalem czesc artykulu dotyczacego modelu o ktory pyta sie stasiu i sprawa zakonczona nie ma sie co klocic.
|