MotoNews.pl

Naped 4x4...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pytanko.Posiadam espero 1.5 97r. Chcialbym do niego zamontowac naped 4x4 taki jaki jest w wersji CD.Mozliwe do zrobienia ? Koszta ?

Cytat:
2005-09-13 19:06:33, ramzes22 pisze:
Mam pytanko.Posiadam espero 1.5 97r. Chcialbym do niego zamontowac naped 4x4 taki jaki jest w wersji CD.Mozliwe do zrobienia ? Koszta ?

soryy ale nie mogłem się powstrzymać......

Nie ma espero 4x4... kto Ci takich bredni nagadał???

zajebisty pomysl

znajomy co tez ma espero.widze ze sobie jaja robil.zlinczuje go za to!!!

jakies jeszcze tlumaczenia?

przerabialismy takie kwestie juz wielokrotnie, RICO i inne tego typu osobniki.

Nie obraz sie ale pojdz po rozum do glowy i skoncz wypisywac takie glupoty na forum albo po prostu pozegnaj sie z nami grzecznie i spokoj bedziemy miec my jako forum jak i Twoja osoba, ze nikt sie nie bedzie czepial

cwikus wyganiasz mnie ? ;( ;( ;( no nie moge odejsc,bo za bardzo Was esperowi bracia polubilem ;***

To espero nie ma napędu 4x4 albo chociaż na tył
Tu przeczytałem coś innego Cwikusowi to nawet kapało z tylnego mostu

No NIE

Czytam temat, myślę pewnie chce kupić Subaru Justy, może Imprezę... cały czas próbuję powstrzymać się od myśli że Ramzes bedzie chciał zakładać 4x4 do Espero...

Jedno klik i wszystko jasne

Dajcie mu narazie spokój, pierniczy głupoty, ale póki nikomu nie ubliża jest OK.

Oczywiście mam świadomość że to może byc kolejne wcielenie RICO lub Lasombry...

ja duzo pale* wiec moj tylny most ma prawo istniec w coniektorych sytuacjach )

* nie chodzi o papierosy

Sprawdziłem,

Ramzes faktycznie jest z Bydgoszczy i pisze z jednego , stałego IP.

Wygląda OK.

No fakt nie było espero 4x4.... ale Vectra I była... moze by podszedł cały uklad przeniesienia napedu....w kosztach 2krotnie przewyszających cene espero.

a tak na marginesie... po Katowicach jezdził kiedys PN TRUCK 4x4 cały uklad przniesienia napedu byl zalozony z jakiejs toyoty chyba (z silnikiem włącznie) miał jakąs specjalną rame pod autem bo do fabrycznej "budy" nieda sie nic załozyc.

Był kiedyś prototyp z FSO - Polonez 4x4 - pickup zdaje się.

chlopaki niekombinujcie juz.

My nic nie kombinujemy. Napisałem ze koszt załozenia ukladu 4x4 ( o ile jest on mozliwy) wyniesie o wiele wiecej niz espero jest warte. Ale Trucka bym sobie zrobił na wersje terenową. Niekoniecznie 4x4.... ale podniesc go o jakies 15cm z szerokimi kólkami 15" i "bucikami" 205/70

Poldek 4x4:

http://fsomoto.xip.pl/modules.php?name=Sections&op=viewarticle&artid=26

http://fsomoto.xip.pl/modules.php?name=Sections&op=viewarticle&artid=35

Cytat:
2005-09-13 21:03:25, Czarek_Rej pisze:
No fakt nie było espero 4x4.... ale Vectra I była... moze by podszedł cały uklad przeniesienia napedu....w kosztach 2krotnie przewyszających cene espero. a tak na marginesie... po Katowicach jezdził kiedys PN TRUCK 4x4 cały uklad przniesienia napedu byl zalozony z jakiejs toyoty chyba (z silnikiem włącznie) miał jakąs specjalną rame pod autem bo do fabrycznej "budy" nieda sie nic załozyc.

a pamietasz tą sierrę na podwoziu chyba z nivy??

była kiedyś na allegro za 30 kzł wystawiona

Cytat:
2005-09-13 21:06:38, -JACO- pisze:
Był kiedyś prototyp z FSO - Polonez 4x4 - pickup zdaje się.

Prototyp, nie prototyp - ja dziś widziałem poldka 4x4 na Trasie Toruńskiej.
Wydawało mi się, że gość na pick-upie ma napis fso. Specjalnie podjechaliśmy gościa i rzeczywiście - czterodrzwiowy polonez taki, jak na pierwszym linku JACO.
He, podobał mi się!!!
Pozdr. P.

vectra 4x4 ma tylnie zawieszenie wielo wachaczowe, a przednio napedowa belke tak jak w espero, pozatym bak jest plastikowy i w innym miejscu, inna płyta podłogowa, o skrzyni nic już nie powiem - tro był by najmniejszy problem, a pozatym 4x4 opla sa kondonowate tzn awaryjne

Wiktor

Cytat:
2005-09-14 01:37:48, Wiktor_ pisze:
...a pozatym 4x4 opla sa kondonowate tzn awaryjne Wiktor

Nie tylko 4x4