Centralny zamek kaput

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
co najczęściej się psuje ? od czego mogę zacząć i na czym skończyć? Nie mam żadnych schematów!?
może ktoś ma schemat centralnego zamka?alarm działa ale nie daje dzwięków tz. nie"pipczy"jak go uruchamiam zamykając drzwi kluczem!?Od pasażera dżwi się teraz wcale nie otwierają

[ wiadomość edytowana przez: Tomek78 dnia 2005-08-30 20:43:58 ]

Ktoś mi pomoże

Czy to zamek i alarm fabryczny, czy montowany w serwisie tzw. uniwersalny. Jeżeli fabryczny to sprzwdź instalację, czyli bezpieczniki, zasilanie. Może być również "rozprogramowany". Nie wiem jak ale napewno jest procedura do programowania alarmu, zamka i elektrycznych szyb. Na pewno tak jest w mondeo, ale nie wiem czy w escorcie. Może się też zdarzyć, że uszkodzeniu uległ siłownik w drzwiach kierowcy, w związku z tym inne drzwi nie będą się zamykać ani otwierać. Wtedy alarm się nie włączy bo "wydaje mu się" że są otwarte drzwi.

Cytat:
2005-08-30 21:48:08, apacz_mk7 pisze:
Czy to zamek i alarm fabryczny, czy montowany w serwisie tzw. uniwersalny. Jeżeli fabryczny to sprzwdź instalację, czyli bezpieczniki, zasilanie. Może być również "rozprogramowany". Nie wiem jak ale napewno jest procedura do programowania alarmu, zamka i elektrycznych szyb. Na pewno tak jest w mondeo, ale nie wiem czy w escorcie. Może się też zdarzyć, że uszkodzeniu uległ siłownik w drzwiach kierowcy, w związku z tym inne drzwi nie będą się zamykać ani otwierać. Wtedy alarm się nie włączy bo "wydaje mu się" że są otwarte drzwi.

tak fabryczny,niewiem które to bezpieczniki a alarm działa tylko nie słychać tego piprzenia 5 razy jak się uzbraja.Szyby też działają.Może jednak to siłownik ale wtedy drugie drzwi chyba gy działały??

Witam kolege o prawie blizniaczym autku,sluchaj on ma dodatkowo blokowanie klamek przy zamykaniu ,sa zablokowane jesli wydaje dzwieki,inaczej dziala tylko alarm i imobilaizer,moze ci sie cos w prawych drzwiach rozsypalo z ryglem!

Cytat:
2005-08-31 00:12:11, duch32 pisze:
Witam kolege o prawie blizniaczym autku,sluchaj on ma dodatkowo blokowanie klamek przy zamykaniu ,sa zablokowane jesli wydaje dzwieki,inaczej dziala tylko alarm i imobilaizer,moze ci sie cos w prawych drzwiach rozsypalo z ryglem!

bardzo możliwe tylko że nie można ich teraz otworzyć.W lewych drzwiach czasami przy zamykaniu musiałem mocniej przekręcić kluczyk bo coś blokowało ale nie zawsze,może coś tutaj poszło.Bezpieczniki ok.

Nie no znowu mój essi mnie zaskoczył,to już trzecia rzecz która sama się naprawiła a na jutro jestem umówiony w salonie FORDA na serwis z naprawą tego zamka centralnego Muszę teraz zadzwonić rano i odwołać naprawe