| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Sergiusz- Espero 1.8 CD+LPG Sosnowiec | 2005-08-29 18:25:12 Mam pytanko w sprawie promesy o przyznaniu kredytu jak długo jest ważna od chwili wystawienia i czy po jej otrzymaniu musze juz podjac dany kredyt czy moge sie z niego wycofac ????
|
DeeJay Klubowy Weteran ![]() Omega B 2.0 8V + Cal ... Łódź | 2005-08-29 19:41:48 Co prawda nie jestem specem od kredytów, ale z tego co się orientuję to 30 dni. Ale jutro w robocie się upewnię i potwierdzę. |
pyrekcb Klubowy Weteran gumoleon & już nie l ... Warszawa | 2005-08-29 19:49:48 Ja pracuję w banku (jeszcze), ale gówno się na tym znam....
Najlepiej zadzwoń do swojego banku i się dowiedz. Pozdr. P. |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2005-08-30 06:56:12 Ja też i nawet nie rozumiem tego skomplikowanego słowa "pomiesza", "polesa"... jakoś tak? |
Krzysiek-Diackon Opel Astra G Caravan Piaseczno | 2005-08-30 08:24:17 wszytsko zależy od banku, niektóre promesy maja termin ważności 7 dni. Promesa nie obliguje cię do zaciągnięcia kredytu. Zresztą według obecnego prawa po decyzji kredytowej masz 78 dni aby zrezygnować z kredytu. Ale tak jak mówię , wszystko jest w regulaminie danego banku, zapis o ważności decyzji promesowej powinien być ci dostarczony, zresztą jak pozostałe warunki kredytu. Jeśli nie to masz prawo zrezygnować pod takim prestekstem. Banki mają obecnie obowiązek informować o wszystkich warunkach i kosztach kredytu.
Napisz o jaki bank ci chodzi. PS Co lepsze promesa nie obliguje banku by przyznać Ci kredyt, jeżeli w trakcie dalszego postępowania wynikną czynniki zwiekszające ryzyko kredytowe, bank może zawsze odmówić przyznania kredytu. |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2005-08-30 08:56:28 Obojętnie jak by nie było, to klient banku zawsze dostaje po dupsku. |
![]() JaRabbit Klubowy Weteran Toyota Corolla WF | 2005-09-01 13:56:50 mój szwagier jest prawnikiem w banku.I niestety to co Piotrek powiedział jest prawdą.Szagierek siedzi na dupie i weryfikuje propozycje nowych paragrafów w regulaminie tak,aby klient dostał jak najbardziej po dupie i żeby to było w majestacie prawa i obowiazujących przepisów |