Jakie śruby do stalówek?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jakie śruby do stalówek? Mam tylko alu, a podobno sa one dłuzsze od tych do stalowych. Zima sie zbliza wiec trzeba zakupic stalowe felgi oraz sruby.

Pozdrawiam

Najlepiej metalowe z gwinetm metrycznym M o skoku 1,5 mm.
Jest firma, chyba z poludnia polski "Krzak-stal SA" która robi specjalnie śruby do omegi o dużej wytrzymałości. Koszt jednej sztuki to około 7 zł ale warto bo w środku mają rdzeni sodowy, który je doskonale schładza. Przydaje się to podczas jazdy po zakrętach wtedy odbiera całe ciepło jakie się wytwarza.
Ja sobie takie kupiłem polecam

ps. dobre są tez zwykłe stalowe ze sklepu ale ja tam wole te stunigowane.

-----------------
Benzinový 3,6litrový vidlicový šestiválec

Dzieki PiotrS ale jednak zostane przy tradycyjnych

skok gwintu 1,5 mm a jaka długość?

Długość samego gwintu 40mm, łeb stożek, klucz 17. Długości całej śrubki nie mierzyłem. A czy napewno do alufelg oryginalnych omegowych są dłuższe śrubki? Ile ma taka od alówki gwintu? Chcę kupić śrubunki do dystansów i alufelg ale nie wiedziałem że są inne do stal i do alu!!

ja mam stalówki a śruby od alu i jeżdze tak dwa lata
ps użyj wyszukiwarki bo ten temat był męczony , wiem że zaczynać wątek to prostsze
pozdr

Piotr,mam takie małe pytanko odnośnie polecanych przez Ciebie śrub do kół,rozumiem że jest bez różnicy w którą stronę pokonujemy zakręt.

Ale:
- czy schładzają równomiernie gdy np. na dłuższy czas utkniemy na rondzie( Europejskie wakacje ) i jeździmy w koło.
-czy kierunek wiatru ma tu istotny wpływ.

Stanisław dobrze postawione pytanie tylko nie znam na nie odpowiedzi bowiem ja nie potrafię rozróżnić śrub do kół.
Zawsze jak kupuję auto jest komplet a jak potzrebuję nową ide do sklepu i ją kupuję. Ale teraz będę robił inaczej ....

Dzieki Wam. Teraz juz znam skok i dlugosc gwintu
W sklepach wymyslali rozne rzeczy i kazdy mówił co innego

P.S.
fomin pokaz mi to w wyszukiwarce...bo tak sie sklada ze zanim zapytalem to poszukałem w wyszukiwarce (taka kolej uzytkowania forum)

Pozdrawiam

Nie wiem jak w A ale w B są to te same śruby do alu jak i do stali, ani dłuższe ani krótsze tylko te same wiadomość pochodzi z ASO. Pozdrawiam.

Cytat:
Nie wiem jak w A ale w B są to te same śruby do alu jak i do stali, ani dłuższe ani krótsze tylko te same wiadomość pochodzi z ASO. Pozdrawiam.

właśnie,a że kolega ma orginalne aluski to nie ma czym sobie głowy zawracać

>
Cytat:
2005-09-02 20:31:24, Adrian_M pisze:
...fomin pokaz mi to w wyszukiwarce...bo tak sie sklada ze zanim zapytalem to poszukałem w wyszukiwarce (taka kolej uzytkowania forum) Pozdrawiam

Fomin to ja nie jestem, ale może się nada:

śruby

-----------------

zwracam honor

szukałem tylko w A, nie pomyslalem ze w temacie dotyczacego B moze sie wypowiedziec uzytkownik A

Dzieki Wam Wielkie raz jeszcze

Pozdrawiam

Cytat:
2005-09-02 19:37:13, PiotrS pisze:
Stanisław dobrze postawione pytanie tylko nie znam na nie odpowiedzi bowiem ja nie potrafię rozróżnić śrub do kół. Zawsze jak kupuję auto jest komplet a jak potzrebuję nową ide do sklepu i ją kupuję. Ale teraz będę robił inaczej ....

Hmmm

Ale jaki to ma związek z tymi sodowymi wynalazkami?

-----------------

Dodam tylko ,że w mojej OMESI są dwa wymiary "łbów" 4 na klucz 19 i jedna na 17 (w każdym kole) to tak na wszelki wypadek

Pozdrawiam
Edmund Dantes

prowo...

Tak odbiegając od tematu.
Gdazie sie podziały ramki w tym poście