Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Chrostek F&F Sympatyk BMW e34 525i/ FSO Wa ... Łomża | 2005-08-31 16:12:35 Witam w drugim wątku ![]() no wiec ja zamontowałem po dwa jajka(tzw w pewnych kręgach głośnik ![]() Radio na miejscu radia ![]() |
![]() Vyzn-R F&F Sympatyk Babilon Bandit Lipno | 2005-08-31 22:10:01 ja mam z przodu wykonane kick panele tam zamiast boczkow od połek... w nich są zamontowane głosniki pioneer 10cm. na podszybiu mam głosniki wysokotonowe... w tylnej połce system na głosniku 16cm i wysokotonówki obok ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Drag-On F&F Sympatyk Fiat 125p 1971 Kraków | 2005-08-31 22:23:33 Ja proponuje na tył zrobić półke z mdf'u i bardzo dokładnie ją uszczelnić. Sprawdziłem konfiguracje z włozeniem głośników tylko w pułke i w zabudowie drewnianej i ta druga opcja jest zdecydowanie lepsza. Nawet dość słabe głośniki lepiej chodzą. |
![]() Radass Fiat 126p Brodłej | 2005-08-31 22:30:42 Vyzn-R :Kultywator Audio stajl wymiata ![]() pozdrowionka!! |
![]() bizer_trikolor F&F Wolny Słuchacz :) DrutKar 652 Toruń | 2005-08-31 22:34:19
ty juz nie pij tyle i nie gadaj głupot ino sie na studia szykuj ![]() ambrozjuszu ![]() |
![]() goorek F&F MEMBER był/jest Łęki City / Kraków | 2005-08-31 23:21:05 ja mam w tylniej polce troskze "sklepane" to zebrowanie, tak zeby magnesy glowsnikow weszly. glosniki gms o i iel sie nie myle 16,5 cm, tak ze akurat sie mieszcza na polke. z przodu mam na razie jakies badziwene glosniki (jak zwykle znajdzie sie w kancie rzecz na ktora trzeba wydac i jest wazniejsza iod glosnikow) do ktorych mam podpiete syczki piezoelektryczne. radyjko mam jvc na cd. dosc to znosnie gra, tzn jak jade to da sie tak zeby slyszec radio a nie wydech ciagle ![]() wlasnie mysle jak zrobic z przodu bo na razie to mi glosniki wisza zamiast deski dolnej z przodu i taka sredniawka jest. w drzwi na dystansie?? ale tak zeby caly glosnik wystawal czy magnes choc troche wchodzil w dzrwi?? bo ja mam cale dzrwi uszczelnione tak zeby woda ktora wpada do drziw od strony szyby nie lweala sie do auta i glosnika nie wsadze w dzrwi raczej bo go woda zaleje. a znowu jak bedzie zaklejone od tylu i wstawione na dystansie to czy nie bedzie zawadzalao o nogi i czy bedzie gralo jak nalezy??? pozdro |
![]() czeczun F&F Sympatyk FSO 125p '87 Toruń | 2005-09-01 00:04:46 ja mam u siebie głośniki aplharda 9/6 z tyłu osadzone na dużym dystansie. Z przodu 13cm boschmanny w drzwiach zamontowane na mdf'owym chyba 2cm dystansie. Głośnik jest w przednim dolnym rogu drzwi, tam gdzie jest najwięcej miejsca.
W desce rozdzielczej, dokładnie w miejscu nawiewów mam zamontowane tweetery alpharda. Grało to fajnie, do czasu aż mi radio skurwiele ukradli. |
![]() owz F&F Sympatyk sejo/passat Poznań/Skórzewo | 2005-09-01 00:13:46
Najmocniej przepraszam za OT ale czy Ty (CHROSTEK) masz cowpacki ze spinnerami ![]() a co do tematu. Kolega miał zrobione z MDFu właśnie takie jakby gniazda do głośników i to przykręcone do boczków (nie wiem dokładnie jak ale się trzymało). Obszyte to było pod kolor tapicerki i prezentowało się/grało ładnie (drzwi wyklejone matami). Tweetery można tjuninkowo wmodować w przednie słupki albo takie na nóżkach zamontować na desce (średnio to wygląda). Na tył to chyba inaczej niż w półce to ładnie grać nie będzie chociaż ja bym spróbował jaja w tylne drzwi wmontować. No i suba do bagażnika (zamocowanego do kanapy jakoś (nie pamiętam dokładnie jak bagaj w kancie wygląda...). No i obowiązkowo wzmacniacz żeby to jakoś grało. A radyjko to chyba tam gdzie fabryka przewidziała. Chyba że masz jakiś wypas sterowany na pilota to możesz sobie schować nawet pod siedzenie ![]() Pozdrawiam [ wiadomość edytowana przez: owz dnia 2005-09-01 00:15:47 ] |
![]() Janek_125p F&F Wolny Słuchacz :) Fiat 125P Pavulon Team :D | 2005-09-01 00:41:11 Taki pościk był już poruszony. O Tu
Miałem z tym problem na maxa ale wydaje mi się że wyszedłem z tym w miare dobrze. Głośniki z przodu mam zamontowane w tych boczkach pod pułkami. Stare boczki wymontowałem zrobiłem lekko większe ( dłuższe) z cienkiej płyty i przykręciłem. Dodatkowo całość wygłuszyłem. Płyta została pokryta okeiną. Do płyty zostały przykręcone dystanse kierunkowe tak żeby głośnik był ustawiony lekko do tyłu pojadu i lekko do góry. Zmieściłem w taki sposób głośniczki GMs 16.5 dwudrożne. Natomiast w tylnią pułke standardowo poszły jajeczka 6x9. Zamontowane od spodu półki. Półke całą przykryłem materiałem specjalnym do kolumn żeby widok nie kusił przypadkowych przechodniów ![]() Moge jutro ewentualnie wrzucić fotki. |
![]() Chrostek F&F Sympatyk BMW e34 525i/ FSO Wa ... Łomża | 2005-09-01 07:58:57
nie chciałem spinerów więc to nie sa spinery, spinery chamsko wygladają bo bardzo odstają i wogóle mi sie nie podoba, doszłem do wniosku ze jak juz miec kołpaki, to lepsze chromowane niż bylejaki alu, a mi sie podoba tak jak teraz jest |
![]() Vyzn-R F&F Sympatyk Babilon Bandit Lipno | 2005-09-01 10:59:02
zrob panel drzwiowy czyli jak to mowicie ten dystans... przykrec go do boczkow i dobrze by było zeby jeszcze był przykrecony do blachy a pod głosnikiem wytnij otwor w boczku tak zeby głosniczek miał czym oddychac do drzwi ![]() ![]() ![]() |
micha_3 Fiat 125p gdynia | 2005-09-01 11:52:02 Pierwszy zarys powstał w samochodzie kiedy sie brat wqwił. przykręcił kawał sklejki na prawe i lewe przednie drzwi boczki wypieprzył do garażu , wszystko podłączył i powiedział : " ja cie ku**a zaj**ie jak ty sie nie weźmiesz za robienie tych boczków"
boczków starych nie moge zamontowac gdyż mają wycięte dziury tak 5cm powyżej miejsca na korbke bo były tam 6x9. godzine temu skończyłem odrysowywac boczki przdnie na płycie pilśniowej 4,5mm ale kurna narazie nic wiecej nie moge zrobic z nimi bo jeszcze nei dowiezli mi podnośników szyb ![]() instalka pod wzmacniacz/sub już gotowa,tuba też gotowa na Visatonie 250 +wzmacniacz SONY 2x150w/1x250w. jeszcze tylko założyć oprawke bezpiecznika i pod akku podłączyć. w półke już dobrane 6x9 sony explode edition ![]() ![]() największe problemy w danej chwili: 1. brak kabli głóśnikowych 2. brak drugiej pary rąk 3. brak radia z wyjściem na czincze 4. brak kasy 5. brak PIWA ![]() 6. została tylko wódka ![]() |
![]() Nomad F&F Sympatyk Wspomnienie po Gdańsk | 2005-09-01 14:17:24
1. mały problem... 2. trochę większy problem... 3. a czemu na czincze chcesz ?? ja mam raio na Iso przerobione ![]() 4. najwiekszy problem... 5. zaden problem... nie przepadam za piwem, wole wodke lub samogon 6. Jesio lepiej ![]() |
![]() goorek F&F MEMBER był/jest Łęki City / Kraków | 2005-09-01 14:52:58
no na bank musi byc jakos do dzrwi(blachy) przykrecone bo nie mam tapicerki oryginalnej. musze pokminic cos wiecej. stalowe dystanse, moze spawniete, na czarny mat pomalowane. mam powoli wizje, musze znalezc tylko w miare plaskie glosniki - nie chce zeby mi wystawalay do polowy auta ![]()
widze ze mamy dwie rozne wizje audio w aucie ![]() |
Lisu F&F Sympatyk Volvo V40 Włocławek | 2005-09-01 15:08:25 Kurde ale nie ma co przesadzac z audio w kredensie chyba bo to niebezpieczne ![]() ![]() Ja mam radyjko z tesco i glosniczki z dupy ![]() Tylko problem mam bo radiow nie moge zlapac za bardzo na trasie. Wina mojej anteny = kabelka pociagnietego przy przedniej szybie. A wlasnie skoro juz pisze to zadam pytanie - ma ktos jakis pomysl jak zainstalowac jakas sensowna antene bez koniecznosci wiercenia dziury w blachach ? Nie chce za bardzo czolga dziurawic wiec moze jest jakas inna opcja. Jak nie bedzie to fakyt bycz demet bedzie borowanie ![]() [ wiadomość edytowana przez: Lisu dnia 2005-09-01 15:10:46 ] [ wiadomość edytowana przez: Lisu dnia 2005-09-01 15:13:37 ] |
![]() ZoLt4R F&F Sympatyk Punto HGT / 126p 1.2T a juz na pewno nie z Łodzi | 2005-09-01 15:24:00
o k****. jeblem na cyce jak to przeczytalem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Lisu F&F Sympatyk Volvo V40 Włocławek | 2005-09-01 15:33:32 Ty sie nie smiej bo to jest najlepsza opcja ![]() ![]() |
![]() ZoLt4R F&F Sympatyk Punto HGT / 126p 1.2T a juz na pewno nie z Łodzi | 2005-09-01 15:40:26
ty sie nie smiej bo ja w kancie mialem 4 jajka 6x9" do tego tube tonsila i lans byl pelen, nawet skapcialy 1.5 ohv nie byl w stanie tego zagluszyc ![]() |