MotoNews.pl
1 Czy głowice w DOHC 2,0 pękają?? (112918/5) - PT

Czy głowice w DOHC 2,0 pękają??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Przed złożeniem głowice sprawdziłem na szczelnośc było ok szły babelki w układ więc wymieniłem uszczelke bez sprawdzanie i bobelki są dalej. Czy komuś pękła głowica w dohc?

Cytat:
2005-09-05 10:10:18, JACU626 pisze:
Przed złożeniem głowice sprawdziłem na szczelnośc było ok szły babelki w układ więc wymieniłem uszczelke bez sprawdzanie i bobelki są dalej. Czy komuś pękła głowica w dohc?

A może przczyna lezy w bloku? Nie przegrzałeś go ostatnio za mocno?
I czy w ogóle jezdziłeś nim wcześniej czy po prostu kupiłes ten silnik w niewiadomym stanie? Bo podobne objawy może dawać krzywy blok na płaszczyżnie styku z głowica ( warto też przeplanowac przy remoncie) albo wręcz pęknięty.

[ wiadomość edytowana przez: andrzej_krakow dnia 2005-09-05 10:54:10 ]

Cytat:
2005-09-05 10:10:18, JACU626 pisze:

jest to możliwe ! o wiele bardziej niż defekt bloku sam mam luzem głowicę 1,8 i na 4 cylindrze jest małe peknięcie pomiędzy zaworami i nalana pomiędzy zawory nafta znika po woli tylko na tym cyl. ! - udar cieplny zniszczy łatwiej stop aluminium głowicy niż żeliwny blok poniżej

Na motorku nie jezdziłem wiec nie wiem jak bylo ale gosc jezdził a w autku był płyn wiec raczej było ok. Nic kupie uszczelke zdejme głowice sprawdze i bedzie wiadomo

Cytat:
Przed złożeniem głowice sprawdziłem na szczelnośc było ok

a sprawdzales ja sam, czy w zakladzie jakims?????????

moja miala wrzera pomiedzy plaszczem wodnym a kanalem wylotowym nad zaworem./jezdzilem tak 2 lata/.
wyszlo dopiro na maszynie.

jak glowica jest na 100% ok tzn ze blok padniety.
slyszalem ze w czasem peka pomiedzy pompa wodna i 1 cyl.

Sprawdzona w warsztacie i planowana.