Wtryskiwacze przy 1,4i 1994r. Co robić???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!
Mam problemy z pracą silnika na benzynie, szczególnie na zimnym silniku. Wóz mam zagazowany od 2,5 roku i do tej pory jakoś chodził.
Dziś doszedłem do szokującego wnisku: w akcie desperacji zacząłem odłączać wtyczki wtryskiwaczy (po kolei). Okazało się że do trzech razy sztuka, po odłączeniu każdego z trzech silnik zaczynał pracować niestabilnie (bardziej niż "normalnie"). Po odłączeniu ostatniego - ten przy pasku rozrządu - ZERO REAKCJI!
Co może być tego przyczyną???
W sklepie pytałem tak orientacyjnie wtryskiwacze kosztują od 280 - 500 za szt. Jestem załamany. Niech mi ktoś podpowie co robić?

Dziś już wiem na 100% wtryskiwacz nie działa. Rozebrałem i zamieniłem miejscami problem się przeniusł za tym walniętym wtryskiem. Tak wogóle to dzięki za porady... . Pojeździłem trochę po szrotach i jest kiepsko. Nie dość że nie chcą sprzedawać 1 szt to jeszcze wszystkie od 1,6. Czy to jest jakaś różnica?
A może ktoś z Was ma 1 sprawny do 1,4, albo może ktoś wie kto ma.
Inna sprawa: czy ktoś z Was się orientuje czy taki wtrysk można poddać regeneracji, powiedzmy domowymi sposobami. Powiem tylko, że cewka w nim pracuje i jak nalałem nafty z góry to po podłączeniu napięcia nafta przeleciała, zresztą tak samp jak przez pozostałe egz. Tym bardziej mnie to dziwi, moze ktoś miał podobną przygodę? Napiszcie coś na temat.

Moze przeleciala, ale nie zostala rozpylona. mozesz sprobowac jakies srodki do czyszczenia wtrysku. Wtryskiwacz od 1.6 ma chyba troche wieksza wydajnosc. Aczkolwiek powinno to pracowac.

jeżeli wtrysk jest zatkany a nie uszkodzony to na pewno pomoże kąpiel w ultradzwiękach,u mnie pomogło i latał bez zarzutu przez kolejne dwa lata

Dziś rano byłem u jednego mechana i mi powiedział że może mam zatkane sitko. Czy we wtryskiwaczu jest jakieś sitko, bo nic takiego nie widziałem???

Ponawiam pytanko do fachowców:
Czy we wtryskiwaczu jest jakieś sitko które się może zapchać, a które można oczyścić jakimś cudownym sposobem?