Dodatkowe halogeny a chrom

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam zderzaki chromowe i chciałem przykrecić dodatkowe swiatła i jest problem jak je przykrecić- wiercić zderzak czy pas przedni jakie rozwiazania Wy macie?

opaska zaciskowa wykorzystana jako ściągacz i regulacja wysokości strumienia światła.

ja miałem podieszane pod chromek wiertarka i Heya Fotki w prolilu

niedługo nowe fotki

z doświadczenia wiem że lepiej przykręcić do pasa przedniego - są stabilniejsze. Najlepiej też przykręcić od dołu i z góry. Bo denerwuje trochę jak one tak latają.

pozdro

Ja mam i tak i tak znaczysie 4 sztuki , dzisiaj rpzygotowałem kabelki..

Cytat:
2005-09-02 22:24:50, owz pisze:
z doświadczenia wiem że lepiej przykręcić do pasa przedniego - są stabilniejsze. Najlepiej też przykręcić od dołu i z góry. Bo denerwuje trochę jak one tak latają. pozdro

własnie aby nie latały sciaga się je opaskami zaciskowymi

Jak ściąga sie je opaskami? Do czego? Dziury w pasie przednim? Możesz zapodać fote od "tyłu" ?

Ja mam halogeny pod sruby tak jak w profilu

właśnie... dokąd te opaski, domyślam się że od górnej krawędzi lampy do pasa przedniego, tak? A moze mi ktoś powiedzieć jak najlepiej je podłączyć? tzn pod co. I tak w miarę żeby pały się nie czepiały

No i wszystko jasne Nawet regulacja jest. Dobry patent

ale kila kto tak robi.

Cytat:
2005-09-05 18:03:06, mufaz pisze:
ale kila kto tak robi.

możesz przybliżyć o co ci chodzi, czy tylko tak chciałes sobie coś napisać?

No estetyczne to nie jest, ale proste, praktyczne i tanie. Myśle że spełnia swoje zadnie.

[ wiadomość edytowana przez: _Szary dnia 2005-09-05 18:35:36 ]

faktycznie estetyczne nie jest ale nie wiem, chyba strasznie też nie wygląda . Dzięki temu w zasadzie po paru pokręceniach śrubokrętem moge sobie dowolnie ustawić strumień swiatła + halogeny są stabilne i nie latają na wszystkie strony

to juz lepiej kupic w obi kawalek plaskownika alu i w miejscu mocowania do lampy zrobic fasolke. schludniej, estetyczniej i nie rdzewieje

Art126: hmmm... no to czeka Cie blacharka pasa przedniego na wiosne??
moim zdaniem poszedłeś na łatwizne z lekka he he

Cytat:
2005-09-05 18:16:56, Art126 pisze:
możesz przybliżyć o co ci chodzi, czy tylko tak chciałes sobie coś napisać?

Przyblize Ci o co mo chodzi.......jak mozna zachwalac takie rozwiazanie no jest proste faktycznie,to tak samo jakby zrobic kolpaki z kartonu i podniecac sie ze wygladaja jak alusy,...........normalnie syf,a ladne dziurki w pasie porobiles,OBORA,NO FAKT JEST PELNA REGULACJA

ja mam przykrecone do pasa i uwazam to za jedyne sluszne rozwiazanie, na dziurze halogen nawet nie drgnie, nie przestawia sie nic, swieci zajebiscie a wyglada tak:

a to rozwiazanie arta uwazam za druciarstwo (bez urazy)

[ wiadomość edytowana przez: Krzyh00 dnia 2005-09-05 20:00:58 ]

Twoje rozwiazanie krzych00 jest dobre ale wymaga ingerencji w pas - ja mam tak zrobione ze w zdezak (od srodka) mam wstawiona aluminiowa szyne i do niej przez przykrecone sa chalogeny - tez nie lata wcale. wyglada jak by bylo do zdezaka przykrecone ale pod spodem jest szyna