FESTYN SOLIDARNOSCI, WARSZAWA 3 WRZESIEN 2005

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
zakladam temat tymczasowy, zeby byl bardziej widoczny, bo watek o akcji szmata nie kazdy czyta.
pod koniec zeszlego tygodnia dotarly do nas informacje od pana kleischmidta, ze jedna ze spolek FSO organizuje festyn w sobote pod skarpa pomiedzy nowym miastem, a wislostrada. w sobote uzyskano zgode pana dyrektora jasiuka na zabranie na czas wystawy, zdaje sie szesciu samochodow z norblina do dekoracji festynu, ktore nawiazuja do fabryki na zeraniu. beda to syrena prototyp, syrena 110, warszawa 223, analog i kremowy wars oraz warszawa M-20.
jesli ktos pamieta, kiedy maja byc zabrane z norblina, prosze o informacje, bo ja zapomnialem.
w czasie zaladunku na lawete potrzebni sa dzielni zuchowie, ktorzy pomagac beda w zaladunku i czuwac, aby laweciarze czegos nie spier... popsuli. w sobote potrzebni sa kolejni klubowicze, ktorzy dostana identyfikatory i ich zadaniem bedzie baczenie na auta, zeby jakis zwiedzajacy pajac nic nie podpieprzyl czy uszkodzil, byc moze beda tymi autami jezdzic i jak zwykle bedziemy robic to, co akurat bedzie potrzebne w danym momencie, czyli pelna improwizacja. ok. 1800 samochody zostana zabrane spowrotem do norblina.
niestety na dzien dziesiejszy nie mamy szczegolowych informacji, ale jak tylko takowe sie pojawia, zamieszcze w tym watku.
bardzo prosze wszystkich, ktorzy moga nagiac swoj plan zajec do obecnosci w sobote.

[ wiadomość edytowana przez: PAGAN dnia 2005-08-29 13:03:51 ]

bede na 100%

Damy rade. W piątek mam wolne od 11.00

Wyjazd samochodów z Norblina będzie od ok. 6-7,00 rano w sobotę a powrót ok. 18,00.

Kto rano może być w Norblinie i na terenie festynu bo gdy przywiozą pierwsze auta to już trzeba je bedzie pilnować.

planuje byc z Wami juz w piatek wieczorem. mozemy ustalic kto jedzie z pierwsza turą samochodow. ja moge byc o 6 w norblinie i jechac za lawetą i juz tam zostane pilnowac

a jak bedzie z jezdzeniem? beda przejazdY?

trzeba zagadać o parkingu dla nas blisko festynu bo nie będziemy nosić ze sobą kanapek czy termosu.

ja nie mogę być zbyt długo ale będę.

samochody bedzie mozna zostawic na ul. synguszki, zdajesie. jako takiego parkingu dla organizatorow pewnie nie bedzie. moze piotrek dj szepnie slowko panu inzynierowi, zeby zalatwil z fso jakies talony na zupe czy co? trzeba tez ustalic czy mozemy zawiesic baner czy nie. baner ma cwaniak i albo podesle mi go pociagiem albo ja przy okazji pojade do bydgoszczy albo on sam go przywiezie. gt classic i automobilista sa poinformowani o imprezie. benzyne do aut daje fso z tego co slyszalem.

w połowie tygodnia powinienem mieć wszystkie informacje decyzje jeszcze zapadają

na sobotę mam niestety inne plany
ale jak będę mógł pomóc w piątek to postaram się być

czekam na oficjalny charmonogram

Cytat:
2005-08-29 19:00:24, PAGAN pisze:
(...)trzeba tez ustalic czy mozemy zawiesic baner czy nie. baner ma cwaniak i albo podesle mi go pociagiem albo ja przy okazji pojade do bydgoszczy albo on sam go przywiezie.(...)

Nie do końca wiem co to baner, ale moim zdaniem przy tych autach mogła by stać jakaś tablica informacyjna z naszym klubowym logo, informacjami o Klubie, ulotkami do wzięcia i może wystawionymi do oglądania paroma fotografiami ze zlotów.

baner to taki duza plachta jakiegos plastikowego materialu z napisem FSOAUTOKLUB.

Ja bardzo chętnie pomogę. Sobotę mam wolną, moja Agnieszka wyjeżdża do rodziców to spędzę czas na Festynie.
Od piątku wieczorem (21.00 kończę pracę) jestem do dyspozycji

W piątek wieczorem w Norblinie miały być wyciągane z hal auta do prezentacji, doczyszczone na gotowo i przygotowane do transportu w tej hali najbliżej bramy.

Zdjęcia banera są na moich zdjęciach więc można je zobaczyć (kto je dostał od Pagana lub Spajka.

Postaram sie byc w piatek wieczorem, a w sobote od ok 15:30 - pracuje do 15...

szajs - znów odpadam. jadę do rodziny w ważnych sprawach.

-----------------
"Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz.
To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat.
Fiacior mój to jest to, kocham go..."

Cytat:
2005-08-30 23:52:18, OLO pisze:
szajs - znów odpadam. jadę do rodziny w ważnych sprawach.

szajs - ja tez , mam osiemnastke w rodzinie... w sobote o 18

ale moze wpadne na chwile po pracy

Cytat:
2005-08-29 21:49:02, Jojo pisze:
...czekam na oficjalny charmonogram

Ja też

a no wlasnie sa juz jakies szczegoly apropo festynu????

Charmo.. co? oj ludzie ludzie żeby to jeszcze hetman napisał... to byłby usprawiedliwiony... (ale szaconeczek dla hetmana bo pisze bez błedów ortograficznych)

najswiezsze informacje przekazane od pana inzyniera do mnie dzieki piorkowi dj'owi:
auta z norblina beda ladowane na lawety w sobote pomiedzy 0600 a 0630. wtedy bedziemy potrzebni do ladowania aut razem z panem B. stamtad po zaladunku auta jada pod skarpe nowego miasta, gdzie bedzie rozladunek i ustawienie. mial byc robi warszawa i piotrek analogiem. cala impreza zaczyna sie o 1000. w tym czasie beda jakies konkursy i HGW co. 0 1500 zaczynaja grac kapele. ma byc budka jakiegos suflera i pewnie jakis zespol taneczny "napalone nastolatki". o 1800 zwijamy auta nazad. jak bedzie mozliwosc zalejemy gdzies paly. jak nie, to rozejdziemy sie do domow, hehe!

parkowanie: dla nas od ulicy synguszki. nie mam bladego pojecia, gdzie jest ta ulica, ale wedlug slow pana inz. K. bedziemy miec wydzielone miejsce na miejscu.

banerek jutro przywiezie cwaniak bedac przejazdem w warszawie i poda go bolimie. byc moze bedziemy miec zgode na rowziweszenie go, a jesli nie, to i tak go rozwiesimy i bedziemy pilnowac i klucic sie, zeby go nie zdjeli. banerek w poniedzialek odesle pociagiem do kraka do wujka kajtka na impreze MIMow w nastepna sobote.

przy okazji wspomne, ze fajnie by bylo, gdyby WGU ruszylo sie do kraka wspomoc kolegow podczas wystawy. faktycznie u nich sytuacja wyglada podobnie jak w wawie. ilus tam klubowiczow, a w muzeum robi kilku. proprcjonalnie nas jest wiecej ogolu klbowiczow w warszawie i dzieki temu jakos przedziemy, ale w kraku jest z frekwencja na akcjach w muzeum gorzej.

szanowne WGU. bardzo prosze ruszcie dupy. wszyscy, ktorzy akurat nie macie imienin cioci izabeli i wujka szymona 3 wrzesnia przyjezdzcie i pomozcie. roboty bedzie malo i wszystko pewnie sie wyklaruje na miejscu, bedzie nam razniej i bedzie weselej.

dla pewnosci chcielibysmy z dj'em wiedziec kto kiedy bedzie i jak dlugo. ja bede od poczatku do konca z przerwami na oddanie krwi i inne krotkie wypady.