| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
dakro HF MEMBER Hyundai PONY GLS Chełm | 2005-07-26 08:45:50 Dzięki za podpowiedz sprawdzę aku chociaż niedawno go wymieniałem. |
Wampun HF MEMBER Hyundai Pony Sedan Olsztyn | 2005-07-27 07:26:16 Tez mi się zdarzają takie sytuacje. Przekręcam stacyjkę i słysze tylko cyknięcie..., ponawiam czynność i znowu to samo, po 3-4 próbach kręci jak gdyby nigdy nic... |
Wampun HF MEMBER Hyundai Pony Sedan Olsztyn | 2005-07-27 07:26:49 Tez mi się zdarzają takie sytuacje. Przekręcam stacyjkę i słysze tylko cyknięcie..., ponawiam czynność i znowu to samo, po 3-4 próbach kręci jak gdyby nigdy nic... Podładuję akumulator i zobaczę czy problem będzie się powtarzał. |
CzEkCzEk HF MEMBER PONY 1,5 GLS / Mega ... Zabrze | 2005-09-05 23:02:45 po pierwsze dla pewnosci zmien szczotki zwykla lutownica transformatorowa o mocy ok 100w dasz rade je wylutowac i sprawdz tulejki z tylu i z przpdu na glowicy moze masz je juz wyrobione i wirnik sie kantuje na nich i dlatego nie chce sie rozrusznik obrucic jak bedzesz mial wirnik wyjety to przeczysc komutator drobnym papierem sciernym i wez jakis nozyk i wyskrob brud z szczelin komutatora ida one wzdluz wirnika tam tez moga byc przebicia i sie cyrki dzieja. wiecej wskazowek nie podam bo nic lepszego nie przychodzi mi do glowy. |
Bolls_no1 HF MEMBER Hyundai Sonata 2,5 V6 Włocławek | 2005-09-05 23:20:53 Myślę, że bendix będzie głównym wnowajcą zamieszania, to jest element, który dość często daje znać o sobie. Czasami mycie i płukanie w ropie pomaga na kilka dni ale to jest tylko chwilowe. Docelowo trzeba kupić nowy (jakiś zamiennik) bendix i problem znika. |
cehol HF MEMBER hyundai pony gsi piekary śląskie | 2005-09-05 23:55:36 wymiana szczotek delikatne przetoczenie komutatora wyczyszczenie jego rowków i po bólu. dla testów gdy nie chce zapalić popukać po rozruszniku czymś ciężkim i spróbować kręcić . jeżeli ten zabieg pomoże należy wykonać czynności podane wyżej |