MotoNews.pl

Pasty polerskie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam takie pytanko jakimi pastami polerujecie swoje bejce --ja uzywam paste ,,tempo'' lekkoscierno bodz tez polerujoco zalezy jakie so uszkodzenia lakieru tylko jest jeden problem ona nadaje sie do lakierow akrylowych i zwyklych jest super polecam moze macie jakies doswiadczenia z pastami do metalikow bo kurcze mam kilka nieduzych zadrapan i pasta tempo niechce icz sciognoc a ja chyba osiwieje ze moja bejca ma rysy

Cytat:
2005-08-25 17:42:52, waldzio pisze:
mam takie pytanko jakimi pastami polerujecie swoje bejce --ja uzywam paste ,,tempo'' lekkoscierno bodz tez polerujoco zalezy jakie so uszkodzenia lakieru tylko jest jeden problem ona nadaje sie do lakierow akrylowych i zwyklych jest super polecam moze macie jakies doswiadczenia z pastami do metalikow bo kurcze mam kilka nieduzych zadrapan i pasta tempo niechce icz sciognoc a ja chyba osiwieje ze moja bejca ma rysy

niestety tempo ani zadna inna pasta nie usunie glebszych rys jesli bylaby to rysa do usuniecia to tempo by usunela rownie skutecznie jak ze zwyklego lakieru. wiem bo kolega ma audi a3 metalik i ladnie schodza mniejsze rysy, jak z mojej czarnej e36 (akryl)

Cytat:
2005-08-25 17:45:11, tolo84 pisze:
niestety tempo ani zadna inna pasta nie usunie glebszych rys jesli bylaby to rysa do usuniecia to tempo by usunela rownie skutecznie jak ze zwyklego lakieru. wiem bo kolega ma audi a3 metalik i ladnie schodza mniejsze rysy, jak z mojej czarnej e36 (akryl)

Tempo - taka sobie, UNI CUT albo AUTO MAX , lekko scierna pasta do polerowania powierzchni lakieru.

na glebsze rysy i odpryski polecam

wosk w plynie dobierany pod kolor lakieru dobrze wypelnia rysy

auto max jest nienajleprza juz tez z nio mialem doswiadczenia
paso ''tempo'' aktyle mozna ladnie rozciognoc a w metaliku juz sie tego nieda

Cytat:
2005-08-25 18:05:27, waldzio pisze:
auto max jest nienajleprza juz tez z nio mialem doswiadczenia paso ''tempo'' aktyle mozna ladnie rozciognoc a w metaliku juz sie tego nieda

no nie wiem, kolega uzywal na metaliku tej pasty i byl zadowolony a na kazdy lakier dziala tak samo pasta polerska bo sciera drobinki lakieru podczas polerowania i zapycha nimi powstale rysy...

tak czy inaczej wyproboj jakis wosk koloryzujacy w plynie, bedziesz zadowolony

Cytat:
2005-08-25 17:47:44, tolo84 pisze:
na glebsze rysy i odpryski polecam wosk w plynie dobierany pod kolor lakieru dobrze wypelnia rysy

zgadza sie jak sie dobierze kolor pasty do lakieru to idealnie zakrywa rysy i dodaje zywszego koloru naszemu lakierowi. kupilem T-CUT ultra fast , swietnie mi wypelniala rysy.

ile taki wosk kosztuje i gdzie czy mozna kupic(czy w sklepacz motoryzacyjnych go dostane)

Cytat:
2005-08-25 18:28:04, waldzio pisze:
ile taki wosk kosztuje i gdzie czy mozna kupic(czy w sklepacz motoryzacyjnych go dostane)

W słynnych OSZOŁOMACH , w dobrych sklepac motoryzacyjncyh jest tez takie coś jak MAGIA KOLORU, takie samo pudełko jak T-CUT ale o wiele tansze i ta sama pasta tyle ze produkowana przez ten sam zaklad chemiczny co pasta AUTO MAX

Cytat:

W słynnych OSZOŁOMACH , w dobrych sklepac motoryzacyjncyh jest tez takie coś jak MAGIA KOLORU, takie samo pudełko jak T-CUT ale o wiele tansze i ta sama pasta tyle ze produkowana przez ten sam zaklad chemiczny co pasta AUTO MAX

Cytat:

ten wosk co pokazalem kosztuje w motoryzacyjnym 19-20zl a na allegro jest za 18zl o ile pamietam. butelka spokojnie starcza na półtora samochodu a ja nie oszczedzalem bo zamiast na gabke czy szmatke to wylelwalem go na karoserie i z samcohodu az splywalo

[ wiadomość edytowana przez: tolo84 dnia 2005-08-25 18:36:43 ]

Cytat:
2005-08-25 18:35:04, tolo84 pisze:
ten wosk co pokazalem kosztuje w motoryzacyjnym 19-20zl a na allegro jest za 18zl o ile pamietam. butelka spokojnie starcza na półtora samochodu.

heheh chyba ze ktos chce aby jego fura swiecila sie jak psu j... w kazdym razie u mnie cale pudelko poszlo na bardoz duzo, jakies 10 pastowan auta, oczywiscie ja jestem oszczedny w stosowaniu takich srodkow, W instrukcji polerki tej pasty jest napisane aby wypastowac i poczekac az wyschnie a pozniej ten zmatowialy kolor jakas inna wytrzec. Takie info mialem przy zakupie T-CUTa

dzieki jutro wyskocze i cos takiego przetestuje moze cis pomoze

Ja polecam "SONAX schleif paste" - radzi sobie nawet z głębszymi rysami na różnych lakierach. Zacierałem nią już zarysowania po kolizjach drogowych. Kupiłem ją kiedyś w niemczech ale wyroby tego producenta widziałem że są promowane w salonach Opla, a ojciec mi mówił że w jakimś supermarkecie też już się z tym spotkał.

SONAX jest najlepszy - kupiłem taką pastę w PRAKTIKERZE, w zeszłym roku, ale nie pamiętam ile mnie to kosztowało. Jedno jest pewne super pasta.

Ten SONAX to pod kolor lakieru, czy zwykła pasta polerska?

Cytat:
2005-09-01 14:50:15, Milas pisze:
Ten SONAX to pod kolor lakieru, czy zwykła pasta polerska?

Zwykła pasta polerska.

ale jest tez wosk koloryzujacy sonaxa (pod kolo lakieru), odpowiednik tego simoniza o ktorym wspomnialem

Użyj pasty silikonowej.Lepiej działa na stary lakier i dodatkowo niweluje rysy.tylko nie można jej za często stosowac.Ja ja daje na wiosne i zime.Pozniej zmywam auto woda poleruje i mam blysk.Niewielkie rysy retuszuje idealnie.Do większych/np. po kamieniach z pod kol uzywam kredki samochodowej-twarda jak pieron i nie schodzi a jak przeciagne silikonem to jest na amen