Altrnator Delco a Bosh zamiana

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
(Sory że na ogólnej piszę)
Właśnie mi poszedł alternator a dokładnie regulator napięcia i zostaje na noc 300 km od domu.
Z forum wyczytałem że mój alternator Delco to szajs dlatego zastanawiam się nad jego naprawą i stąd moje pytanko czy mogę go wymienić na bosha bo taki mogę szybko dostać.Tylko czy pasują przewody i mocowanie?
Jak by ktoś mógł mi pomóc bym był wdzięczny bo spiesze sie do domu a bosch jest dostępny prawie od zaraz .
Pozdrawiam
Dzieki za pomoc
jero

Kupuj, zakładaj i nigdy więcej DELKO.

No bez przesady, DELCO to tak samo dobra firma jak BOSCH chyba nawet historycznie starsza, jest zamieszana w wymyślenie pierwszych aparatow zapłonowych.
W Omie dwazero dają ten alternator, bo ma mniej niby bajerów od 6 cio cylindrówek, a założenie Boscha to zawsze 20 amperasiów więcej, będzie czym pogonić strobo, niebieskie diody itepe

Dzięki z posty już zabieram sie do roboty.
chociaż tak wczesna pora .
pozdro

janusz dodaj jeszcze o podświetlanym grillu
i lampkach choinkowych dyndających po podsufitce

i gumowympiesku na desce, co mruga oczami jak włącza się kierunkowskazy

Witam

Miałem DELCO w 2,0 i jak padł nawet nie zadałem sobie trudu by go reanimować tylko zapakowałem BOSHA i mam swięto lasu + 20 A rezerwy . Skończyły się też problemy z "rannym zdychaniem "akumulatorka. A-ha a ten BOSH pochodzi z VECTRY diselka kosztował mnie na smieciach 50 zł ( profilaktycznie wymienilem też łożyska )

Pozdrawiam
Edmund Dantes

A ja zamieniłem na Boscha z MV6 a nie z obcej nam ideologicznie Vectry

Cytat:
i gumowympiesku na desce, co mruga oczami jak włącza się kierunkowskazy

Hmm, my favorite !!