STAG 2-L

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,czytałem juz troszke o tej pseudo elektronice na forum ale niestety taka została zamontowana w moim aucie ( astra 1.6 na monowtrysku ) po przejsciach z zakłądem montujacym co opisałem na forum wziołem sprawe w swoje ręce i doprowadziłem instalacje do normalnego stanu,podłączyłem prawidłowo sonde lambda,czujnik TPS,pozostało wyregulowac na analizatorze spalin,moje pytanie jest odnosnie spalania w tym aucie,czy 10 litrów LPG w cyklu miejskim przy normalnej jezdzie to normalny wyniki w tym aucie???
Pozdr.

Nie czytalem wprawdzie Twoich przygod , ale jak miales zle podlaczone/nie podlaczone tps i sonde , to sprawdz czy masz silnik krokowy. Niestety zdarza sie tak , ze wywala sie sroedk z silnika krokowego , zostawiajac tylko obudowe , w formie atrapy , degradujac tym samym instalacje do I gen. !0 litrow dla tego silnika przy w miare spokojniej jezdzie jest wartosci bardzo dobra , ale raczej nie za bardzo (szkodliwie) dobra. Napisz ile palil benzyny.

w miescie średnio około 8 litrów benzyny,w trasie ponizej 7 litrów benzyny,sprawdze czy rzeczywiscie nie został wyjęty środek,ale z tego co pamietam przy poprawianiu to oglądałem dokłądnie ten elelment i poza sladami na registrze nic nie zauwazyłem,czytałem tez ze niektórzy całkowicie rezygnuja z tej elektroniki bo jest tak słąba i przechodzą całkowicie na pierwsza generacje ale to raczej nie jest dobry pomysł,wole juz kupic lepszą elektronike niz stosowac tzw.półśrodki
Pozdrawiam.

Jak zaznaczylem wczesniej taka sama instalacja gazowa i ten sam samochod i moja spala w miescie przy spokojnej jeździe miedzy 8 a 9 litrów gazu w lato (oczywiscie jak sa bardzo duze korki co akurat w Wawie jest normą to i 10 spali). W trasie przy predkosciach 100-120 wychodzi 7-7,5 litra. Moj brat mial renowke 19 tez na stagu 2L silnik 1.7 albi 1,8 nie pamietam dokladnie i spalanie tez bylo takie.

Wielkie dzieki za informacje odnośnie spalania,zobaczymy jak będzie po ustawieniu na analizatorze.
Pozdrawiam.

Wracam ponownie do tematu,dokłądnie chodzi mi o regulacje STAG 2-L,byłem na regulacji i powiedziano mi aby odłączyc TPS bo bedzie zakłucał prace instalcji,hmmmmmmmmmmm jakos mnie to zastanowiło ponownie skoro i tak sygnał z sondy steruje silnikiem krokowym to TPS dodatkowo go wspomaga?????A odnosnie samej regulacji w opisie STAGA napisane jest ze trzeba zewrzec dwa kabelkii wtedy krokowy otwiera sie maxymalnie i dopiero regulowac skład mieszanki a człowiek który regulował twierdzi ze to głupota.A wiec znowu pare niesjasnosci,czy ktoś moze pomóc w temacie??????????????
Pozadr.