Nie działa tylna szyba w kombi

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam mam problem,nie działa mi ogrzewanie tylnej szyby w kombi mk7 .Kontrolka na przycisku nie świeci sie ,ale przekaźnik słychać,bezpiecznik jest dobry ,bo sprawdzałem ,szyba jest dobra napewno gdyż sprawdzałem miernikiem,i ma przejście.
co może być,na stykach w tylnej klapie nie ma wogóle napięcia od zasilania tylnej szyby...dziś jak próbowałem grzebać to odziwo sie kontrolka pierwszy raz zapaliła od kupna auta napięcie było (zmierzyłem miernikiem)lecz gdy chciałem podłączyć żaróweczkę zamiast szyby(3W12V) zgasła i dalej to samo .gdzie szukać dalej jestem w kropce

proponuję zacząć nie od czyszczenia styków w "progu" bagaznika ale od jego rozmontowania i sprawdzenia na przewpdach.
U mnie nie było napięcia na blaszce a póżniej okazało się że skopane było złącze przewód - blaszka (stycznik)

moze jednak to wina samego wlacznika......

U mnie nie działało bo urwał się (do tej pory nie wiem jakim cudem) przewód idący w środku klapy, od bolcy do szyby. urwał się zaraz przy bolcach.

niedopowiedziałem włącznik jest sprawny na 100% bo testowałem go osobno ,kontrolka działała jak pisałem tylko przez moment i wtedy też było napięcie ,kontrolka w escorcie jest ściśle powiązana z napięciem za przekażnikiem wiec dlatego też nie działa...przekażnik cyka.a co jest przed przekażnikiem ktoś wie??? z kąd idzie napięcie do przekażnika ogrzewania tylnej szyby w kombiaku???