MotoNews.pl

Problem z Ladowaniem

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam maly problem z ladowaniem a dokladniej z jego brakiem a kontrolka caly czas zarzy nie swieci tylko zarzy a alektryka jest slabym moim punktem wiec prasze o pomoc co to moze byc i od czego zaczac gdzi eszukac awarii? Przewody,alternator ,moze jakas drobnostka albo jeszcze cos zupelnie innego

sprawdź przewodu od alternatora, akumulatora czy nie są zaśniedziałe, potem możesz zobaczyć szczotki w alternatorze lub ewentualnie luźny pasek.

jutro bede dzialal z tym ze dodam ze odrazy jak wlacze zaplon to kontrolka ledwo co swieci

a na wysokich obrotach nie przygasa?

wlasnie ze nic ani drgnie zero zmian sam zaplon odpalenie i nawet n awysokich obrotach tak samo

Podłącz miernik pod akumulator i sprawdź czy wzrasta napięcię ładowania jak zwiekszysz obroty.

poidlacz miernik ale pod alternator..zeby wykluczyc jego usterke. jesli napiecie za altkiem bedzie dobre tzn,ze cos z instalka skopane,a jesli bedzie zbyt niskie to wiadomo.

Pare dni temu jak wracałem do domu, zpaliła się kontrolka ładowania, ale bardzo słabo. Umówiłem się następnego dnia z elektrykiem. Okazało się, że spalił się komutator w alternatorze. Koszt naprawy to 234 zł.

dobra juz wiadomo Czas na zmiane Alternatora. Wiem ze to nie ten dzial ale jak by ktos mial za tania Kase to jestem zainteresowany 1.8 16v 94r

Na wąski pasek czy wielorowkowy?? Jakby co mam na ten wąski

Wsumie na ten szeroki ale jak narazie sprawa zakonczona usterka zlikwidowana tylko na jak dlugo? ale i tak musze liczyc sie z wymiana na (nowy)