MotoNews.pl

Klocki w Carinie II

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
No piszczą niesamowicie po nagrzaniu. Co prawda kupiłem zamienniki ale... Może to też wina tego, że nie mam tej blachy za hamulcani-tej co łapie zimne powietrze podczas jazdy (skorodowała i odpadła. Może polecacie jakies klocki (jakiej marki)???

Dobre klocki to - RH, Ferodo, ATE, textar chyba tez.

Ja kupiłem Lucas-y - na poczatku byłem zadowolony a teraz po jakichś 20 tys zaczęły piszczeć nie wiem czy się przypaliły czy może to coś innego piszczą w ogóle też dziwnie - przez krótki moment na początku hamowania - potem przestają. W Nissanie miałem podobny problem - wymieniałem co chwila klocki - okazało się, że tarcze były już tak cienkie, że nie odprowadzały wystarczająco ciepła - po wymianie tarcz było OK i nawet tańsze klocki nie piszczały. Może u Ciebie to przez tą blachę...a tarcze masz wentylowane ??

Cytat:
2005-11-04 12:37:47, Piotr_Dzialdowo pisze:
...a tarcze masz wentylowane ??

taak wentylowane

Klocki to żadna tam filozofia. Jedne pociagną dłużej inne mniej. Nie ma tu żadnych haczyków. Ważny jest natomiast odpowiedni montaż. Jedne pociągną 2 kola kilometrów inne 4 koła ale to juz zależy od użytego materiału i sposobu jazdy. Pozdro.

Cytat:
2005-11-04 13:45:11, PiterK pisze:
Ważny jest natomiast odpowiedni montaż.....

To znaczy, że jest kilka sposobów montowania klocków czy tarcz, tak??
Więc wyjaśnij o co chodzi przy montażu
Pozdro

Cytat:
Ważny jest natomiast odpowiedni montaż.....

To znaczy, że jest kilka sposobów montowania klocków czy tarcz, tak??
Więc wyjaśnij o co chodzi przy montażu
Pozdro

Cytat:

ale to juz zależy od użytego materiału i sposobu jazdy. Pozdro.

Oświadczam , iż jeżdzę spokojnie i prawie zawsze hamuje silnikiem (można powiedzieć że jestem ekonomiczny) więc w moim przypadku styl nie ma nic do rzeczy

Ja bym postarał się wykombinować ty blachy. Wierzmy japońskim inżynierom (szczególnie tym co diesla robili )

Pozdrawiam