FSO&Polska Motoryzacja w literaturze

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam
mam nadzieje ze takiego tematu nie bylo
poszukuje danych o ksiazkach w ktorych wystepuje polska motoryzacja, poniewaz mam ambitny plan wcisnac powojenna polska motoryzacje na maturalna prezentacje
niestety potrzebuje do tego zaczepienia w literaturze, jakies ksiazki itepe :|

Dostaliscie juz tematy do wyboru na ustna?? My mielismy troche pozniej...
Ale plan ambitny...jakby co powodzenia!!

nie dostalismy, jestem w II klasie LO wiec do wrzesnia mam czas zeby wlasny temat zgłosic

hehe...to o czym my mowimy...to nawet stresa pozadnego nie dostales masz jeszcze spokojnie duzo czasu...pzdr

Ale przecież nie jest to żadne zagadnienie polonistyczne, więc jak masz zamiar mówić o polskiej motoryzacji w kontekście języka polskiego?

Komiksy z 07 czy am Żbikiem? Pan samochodzik. Hmm. Moze sam cos napisz?

Cytat:
2005-09-08 22:04:28, nikusss pisze:
nie dostalismy, jestem w II klasie LO wiec do wrzesnia mam czas zeby wlasny temat zgłosic

Ej, to ja jestem w II klasie LO i nic do końca września nie wybieram
Póki co to się zastanawiam czy drugą klase skończę, a co dopiero myśleć o maturze...

nikusss oczywiscie ze jesli chcesz to zrób taka prezentację jakiej nie było.. wiadomo że takie sa wyzej punktowane (przy czym nie wiem nawet jak to wyglada)...
wilu - dla chcącego nie powinno być nic trudnego... ja sam studiowałem zarz&marketing i piszac pracę nie męczyłem sie o jakichś bankach czy ChGW czym tylko o motocyklach Suzuki (no wiadomo ze sens to musiało jakis mieć)

Cytat:
2005-09-09 00:47:04, sem pisze:
Ej, to ja jestem w II klasie LO i nic do końca września nie wybieram Póki co to się zastanawiam czy drugą klase skończę, a co dopiero myśleć o maturze...

chodzi o wrzesien na poczatku trzeciej klasy
ale zeby dobrze cos zrobic trzeba sie tym zajac odpowiednio wczesnie, zgromadzic informacje, sprawdzic czy to wogole by mialo jakis sens

ja narazie tez myslalem o panu samochodziku, ale tak jest troche malo... moze cos gdzie bohaterowie uzywaja czesciej czegos polskiego... :|

Na początek proponuje to klik, klik >>>

dziękuje GDA moze ktos jeszcze cos kojarzy? moze jakies warszawki w literaturze

Co do matury ja dziś dostałem tematy na prezentacje 4 strony A4 w trzech kategoriach. Nikuss: Przeczytaj sobie ksiązkę Jerzego Parfiniewicza: "Smierć nadejchała fiatem" jest to polski kryminał z lat '80 nawet jeśli duzo tam nie znajdziesz to tak czy siak jest to warta pozyjca dla fana FSO

Cytat:
2005-09-09 16:03:33, Pemek pisze:
Co do matury ja dziś dostałem tematy na prezentacje 4 strony A4 w trzech kategoriach. Nikuss: Przeczytaj sobie ksiązkę Jerzego Parfiniewicza: "Smierć nadejchała fiatem" jest to polski kryminał z lat '80 nawet jeśli duzo tam nie znajdziesz to tak czy siak jest to warta pozyjca dla fana FSO

to ja polęcę kryminał "Gra bez ryzyka" cała książka jest o df-ach

Ja proponuje "Śmierć nadjechała Fiatem" bardzo dobry kryminał z wiadomego okresu.

Co do matury to jak zobaczylem tematy to sie wystraszylem, jest ich chyba z 70 a jednym z glupszych jest "motyw stołu w literaturze" ja wybralem "Porownaj oryginal literacki z adaptacja filmowa" Ale bedzie jaaazda w maju

Cytat:
2005-09-09 16:23:42, daniel pisze:
to ja polęcę kryminał "Gra bez ryzyka" cała książka jest o df-ach

To czasem nie jest ten o rajdzie???

Cytat:
2005-09-09 16:55:00, Quattro pisze:
To czasem nie jest ten o rajdzie???

nie to jest o gangu kradnącym df-y

o rajdzie to "Góralskie tango"

dziekowac, dziekowac przyda sie, chyba zaraz do biblioteki lece

Cytat:
2005-09-09 00:47:04, sem pisze:
Ej, to ja jestem w II klasie LO i nic do końca września nie wybieram Póki co to się zastanawiam czy drugą klase skończę, a co dopiero myśleć o maturze...

skąd ja znam te mysli.... gorąco bylo w tym roku jak mialem poprawke, ale zdalem

Gra bez ryzyka i Góralskie tango nie czytałem... widzę ze mam braki... a i nie wiecie czy są gdzieś w necie opublikowane te ksiązki? szukałem na googlach i nic...