Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Bartek-Lodz SYMPATYCZNY GOŚĆ ![]() 2xLancia Kappa 3.0 V ... Łódź | 2003-04-13 09:52:55 Wychodze w sobote rano do roboty, podchodze do auta i szok - w środku zupełnie jakby trąba powietrzna przeszła przez auto. Naszczęście nie dali rady wyjąć radia a i czołówki nie znaleźli. Wsiadam do środka patrze, złamana stacyjka i słaby akumulator (nie dali rady obejść blokady). Powiem wam szczerze, że nawet się nie zdenerwowałem i byłem nawet zadowolony, że nie dali rady niz zakorbićoprócz płyt kompaktowych. A zdenerwowała mnie ta sytuacja i pojechałem założyć alarm. Ja otwieram bagażnik a tu nie ma skrzynki narzędziowej której używam w robocie (serwis komputerowy) no myślałem, że szlak mnie trafi (tysiak w plecy).
Skurkowańcy mieli normalnie łamak i zamek tak ładnie otworzyli, że nawet śladu nie ma. Mówie wam, że dzieje się coraz gorzej w tej Łodzi jak już na moim osiedlu ktoś próbuje skroić mój samochód a oprócz tego okrada go to jest źle, bardzo źle. Życze wam wszystkim abyście nie mieli takich przygód jak ja i żeby nic nie zostawiać w samochodzie. |
![]() maniek6210 SYMPATYCZNY GOŚĆ BMW E34 520i bialystok | 2003-04-13 22:16:56 Mieszkam w takiej dzielnicy że rowery giną z balkonu na 6piętrze ablok ma 10.Jak kupiłem ładziankę to odrazu zamontowałem alarmik na tych wyrostków w dresach wystarczy bo jak ktoś się uprze to i tak wejdzie.polecam karzdemu wydatek niewielki jak umiemy zamontować dorzucając centralny zamek to i wygoda. |
![]() Góral (M) Loża Szyderców Opel Meriva A Helmond | 2003-04-13 22:55:34 co oznacza że społeczeństwo mamy wysportowane. ![]() |
zbicho SYMPATYCZNY GOŚĆ Białystok | 2003-04-13 23:01:21 chcieli się włamać i sie włamali,chcieli ukraść i....ździwienie ,odjechali 20 metrów i ....staneli ,ale kranika na paliwo nie znaleźli ![]() |
![]() Grzesiek SYMPATYCZNY GOŚĆ Opel Astra II/ HONDA ... Białystok | 2003-04-14 00:15:32 Wspułczuję Wam.
Mi sie jeszcze nie zdarzyło żeby auto chcieli ukraśc(odpukać w niemalowane).Raz radio poszło,drugi raz dwie pary okularów przeciwsłonecznych.Zamek jakoś sprytnie otworzyli za pierwszym razem ze nic nie zniszczyli,a drugim to wymiana cyliderka i wkładki. Kiedyś (ok roku 198 ![]() Teraz Lada stoi w garażu i nie używam blokad mechanicznych,tylko ukryty przełacznik. Pzdr Grzesiek Maniek na jakim osiedlu mieszkasz?Ja na Nowym Miescie. |
![]() dobry SYMPATYCZNY GOŚĆ ALFA ROMEO 156 SW 2, ... Łódź | 2003-04-14 00:57:24 Szczęśliwie mnie jeszcze nie kradli auta ani jego zawartości ale zawsze mam pietra stając gdzieś w centrum lu na nieznanym osiedlu choć w sumie z zamka to można otworzyć u mnie tylko bagażnik bo reszta jest podłączona pod centralny i odłączone są cięgienka łączące wkład zamka z samym zamkiem także tylko wybicie szyby pozostaje złodzieją |
soop SYMPATYCZNY GOŚĆ PT Cruiser 2.4L Limi ... Białystok | 2003-04-14 09:20:25 Najlepsza, najbanalniejsza blokada jest plaski bezpiecznik od instalacji gazowej. Jezeli nie jest on w srodku a pod maska, przeciagamy go tam. Po wyjeciu odcina on doplyw gazu i rozbraja przelacznik tak, ze na benzynie tez nie odpalimy. To taki "gratis" dla wlascicieli LPG. |
![]() stas156 Łada Niva Kraków | 2003-04-14 09:24:44 Witam wszystkich mnie na szczęście nigdy auta nie buchnęli ale chcieli i to nie raz. Mam taką sprytna blokade zakładaną na ręczny
i nawet jak odpalą mi autko to daleko nim nie zajadą (ręcznego nie odblokują) raz włamali mi się do malca żony ale znknęły tylko głośniki (były nie oprzykręcone na tylnej półce) ale radia juz nie chcieli, kiedyś kumplowi z fiata 125p buchneli tułmnik końcowy który dopiero co założył (nieźle był rano zdziwiony jak odpalił auto) A wracająco do tematu najskuteczniejsze są własne nietuzinkowe zabezpieczenia(gwoździe pod tapicerką siedzenia przedniego ![]() |
![]() Bartek-Lodz SYMPATYCZNY GOŚĆ ![]() 2xLancia Kappa 3.0 V ... Łódź | 2003-04-14 12:20:37 No alarmik już mam (taki pełny wypas) w serwisie zawołali 850 zł. a ja kupiłem lepszy niż ten co proponowali za 350 i założyłem go samemu (kupa kasy została w kieszeni) tyle że to co zaoszczędziłem na montażu alrmu wydałem na skompletowanie nowej skrzynki narzędziowej i naprawe auta. Ale najfajniesze jest to, że postawiłem auto na parkingu i siede w domu a tu nagle alarmik zawył dwa razy ostrzegając, że jest uzbrojony, no to ja na balkon patrze a tu dwóch leszczy przechodziło za blisko auta, miny mieli bardzo fajne nie spodziewali się, że w Ładzie taki alarmik może być zamontowany. Mam nadzieje, że spełni swoje zadanie i odstraszy przywłaszczaczy cudzych rzeczy.
|
![]() dobry SYMPATYCZNY GOŚĆ ALFA ROMEO 156 SW 2, ... Łódź | 2003-04-15 01:21:32 jak będziesz miał jeszcze niepożadane problemy z alarmem to wal śmiało na priv to się spodkamy i może się da coś doradić (pracuje w tej branży) |
![]() Arek-Espes Niva '99 Potęgowo | 2003-04-15 02:06:13 witam
ale to nie tylko w Lodzi tak jest. ja mieszkam w miejscowosci ktora liczy niecale 2000 mieszkancow (gdzie wszystkich znam i wszyscy znaja moja ladzianke) i juz zmienialem zamki ze 3 razy ale teraz twierdze ze nieoplaca sie i nie zmieniam a ostatnim razem to gosc chcial wyciagnac radio i to w bialy dzien zostawilem autko na 15 minut i to w miejscu gdzie najwiecej ludzi sie kreci i sie sam zdziwilem takze nie dziwcie sie Lodzi |
![]() Bartek-Lodz SYMPATYCZNY GOŚĆ ![]() 2xLancia Kappa 3.0 V ... Łódź | 2003-04-15 07:44:03 Wielkie dzięki dobry, póki co alarm chodzi bez zarzutu, zobaczymy jak będzie dalej, jak co dam znać. |