TRAGEDIA NARODOWA?????!!!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Niedawno w Auto-Świecie przeczytałem stwierdzenie czytelnika który uważa, że zakończono produkcję Poloneza w tajemnicy przed sympatykami rodzimej motoryzacji i przed narodem!!!
Powiedzcie że to nie prawda, że przestali go produkować a jak już to dlaczego nic nie ogłoszono by jakoś godnie pożegnać narodową limuzynę-jeśli tak jest to jadę na Żerań i spalę tam wszystko!!!!

Chyba wolimy wyrazić tę odpowiedz milczeniem...

tak,tak,chwila milczenia i zadumy.

rozumiem! Z CAŁEGO SERCA ROZUMIEM!!!

Niestety, Panowie. Trzeba spojrzeć prawdzie w oczy. Zakład na Żeraniu już dawno nie jest Polski, a nikomu z "zachodu" nie w głowie sentymenty, ale fakty. A fakty są takie, że Polonez nie spełnia już prawie żadnych norm i walorów nowego zachodniego samochodu. Tak więc uczcijmy pamięc Poldka minutką ciszy, w końcku kiedyś musiał nastać ten moment.

Oj niestety nie musial nastapic ten moment ale jak zwykle - wszystkiemu jest winna polityka ale nie zwalajmy i na to - za stan rzeczy w Polsce winny jest Narod oraz mentalnosc ogolu Polakow.....

Nie mogę się zgodzić ze stwierdzeniem że Polonez nie spełnia żadnych norm!Ba!Spełnia i to chyba wszystkie!Normy spalin?zaliczone,normy bezpieczeństwa-też nie najgorsze problem tkwi może w wyposażeniu czy technologii ale nie w normach. No to tyle w tej smutnej chwili.

Ja wiem, ze kochanego DF juz nie robia od dawna .....

Już kiedyś o tym pisałm. Napisze jeszcze raz. To co sie dzieje w tym kraju prowadzi prosto do wyniszczenia "polskiej myśli technicznej". Zobaczycie co sie będzie działo za kilka lat. Po co daewoo wywiozlo 2tys. poldków i plany techniczne do siebie ? Moim skromnym zdaniem oni tylko czekają na totalny koniec FSO. Prawdopodobnie nasze super bryczki bedą zmodyfikowane i produkowane z przeznaczeniem na azjacki rynek. Obym sie mylił i moje przypuszczenia były błędne. Nie chciał bym kupować części importowanych z Koreii.
Pozdrawiam

Hmm Keen mozesz miec racje, poldek jako autko dosc tanie i srednio zaawansowane technologicznie po malych przerobkach nadaje sie na azjatyckie rynki i kto wie czy jakies koreance juz nad tym nie mysla, wiemy przeciez ze ich projekty byly baaardzo odtworcze i szerokim gestem czerpali wzorce z zachodu. Tylko dlaczego pomyslu tego nie moze zrealizowac FSO?

Dlaczego ? ......... Bo w tym kraju jest łatwiej ku....a sprzedać niż pomyśleć !!!!!!!!!!!!

I nie jest to pierwszy przypadek. Dawniej decydowaly o tym wzgledy polityczne a teraz kurrrrr....????

A tak swoją drogą. Ciekawe ile warta (chodzi mi o finanse) jest marka FSO i licencja Poloneza? Ciekawe ile stracimy na pozbyciu sie rodzimej marki ?

W chwili obecnej moze i nie jest wiele warta, ale pewne jest ze na pozbyciu sie jej stracimy sporo, bo juz calkie uzaleznimy sie od obcychmarek i rozwiazan konstrukcyjnych. Teraz koreanczyk czy niemiec albo angol bedzie decydowac, jakie autko jest najlepsze dla polaka

Niestety zdaje sie że masz racje.

Po odparowaniu i przemyśleniu stwierdzam, że w chwili obecnej produkcja polda przez daewoo nie była by tragicznym rozwiązaniem. Co prawda nie było by to już tosamo autko ale istniało by. Pewnie pod inną nazwą, z skośnymi lusterkami po wielu "udogodnieniach" ale by istniało. W końcu pozostaje nam radość z tego, że my mamy te maszyny (prawie wszyscy) i jesteśmy z nich DUMNI. I tego napewno nam nikt nie zabierze i nie sprzedA !!!!!!!!!

A propo jeszcze zakonczenia produkcji, wyczytalem w sieci ze nie zostala ona oficjalnie zakonczona, co oznacza ze choc szanse nie sa wielkie a raczej b male to jednak cos tam jeszcze jest..

kurcze przecież niedługo(3 maja)będzie już 25 lecie, tak nie można, w takim momencie?

coz, polska to taka dziwka, ktora kazdy dyma i nie placi, a ta jeszcze sie szczerzy. ale podobno w kazdym panstwie raz na 200 lat pojawia sie ktos, kto robi porzadek. taki hitler, pilsudski. w nim nadzieja. bebechy sie wywracaja jak czyta sie o polskich autach polskich konstruktorow wyprzedzajacych rozwiazania, stylizacje zachodnich projektantow. nie jestem ani faszysta ani nacjonalista, ale po prostu mnie to wkurwia i to mocno.
pagan

Pagan wszystkich to wkur... !
Niestety wielcy ludzie decydujący o losach tego kraju stwierdzili że takie FSO ich gówno obchodzi i tyle. A my malutcy nie mamy nic do powiedzenia. My możemy sie tylko wkur...........

Ta to rzeczywiscie bardzo smutne ale panowie dzieki nam i innym nam podobnym FSO bedzie wiecznie zywe i zaden pierd... w du... jeb.... skurw...... nam w tym nie przeszkodzi czyz niemam racji!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!