Demontaz klapy od schowka OmesiaB

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witajcie!

mam problem z pokrywa schowka (od pasazera) - wypadl mi rygielek
nie moge zdemontowac tej pluszowej wykaldziny - moze ktos juz mial ??
Jakas tajemnicza srobka lub dzwigienka ??

Pozdrawiam

Robiłem to kiedyś - o ile pamiętam trzeba wyciągnąć cały schowek.
Wraca pamięć - po wyjęciu schowka odłączyć klapę i wtedy jest dostęp do śrubek (na 90% bo może mi się mylić z innym pojazdem )

Pzdr.

Nic nie zastąpi pojemności...

[ wiadomość edytowana przez: Prowo dnia 2003-03-17 14:25:46 ]

musze powiedziec na marginesie ze szlag mnie trafia jak mam cos demontowac w seniorze... próbowałem wymienić żaróweczke podświetlającą ustawianie temperatury i nie obylo sie bez demontazu panela srodkowego do ktorego mozna sie dostac po rozkreceniu obudowy tunelu... paranoja.. i na dodatek wiekszość srubek jest od tyłu, meczylem sie caly dzien, ale zrobiłem a zaczyna sie tak ladnie 2 srubeczki pod zaslepkami... a potem koszmar... zreszta zdjąc przedni zderzak to tez trzeba na kanal wjechać a bez tego lampy z silniczkiem wycieraczek zdemontować jest zaje$#@ trudno. heh jak mialem astre2 to myslalem ze mam problematyczny samochod..

Jeszcze miesiąc temu miałem ten sam problem, ale załatwiłem to bez wyciągania schowka (szybciej i prościej) aczkolwiek robota troche chirurgiczna, mianowicie:

1. Odkręcasz trzy wkręty krzyżakowe od wewnętrznej strony klapy schowka.
2. Podnosisz lekko klapę schowka tak aby wewnętrzny rant wychodził ponad dolną krawędź przestrzeni schowka.
3. Pociągając za zamek schowka, chowasz do środka pozostały rygielek i odchylasz wewnętrzną obudowę klapy schowka. Pod obudową oklejoną materiałem jest jescze blaszany szkielet. Można odchylić ze 2,5 cm bez problemu, a tyle wystarczy aby przykleić urwany rygielek.

Montaż w odwrotnej kolejności. Z doświadczenia powiem że kleje typu Super-Glue i inne pochodne cyjanopanu nie wchodzą w rachubę, są za mało elastyczne, u siebie zastosowałem zwykły Silikon.

Miłego dłubania.

*** Gomall ***

[ wiadomość edytowana przez: Gomall dnia 2003-03-17 14:45:58 ]

[ wiadomość edytowana przez: Gomall dnia 2003-03-17 14:46:47 ]

Gomall - dzieki
tak sprobuje - a juz mialem do porąbać na kawałki $@$@$$

Pozdrawiam