MotoNews.pl

Opłaca sie sprowdzac Esperaka z Niemiec?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam takie pytanko. Czy uwazacie ze opłaca sie sprowadzac esperakaz niemiec? modele z niemiec sa bardzo ładnie wyposazone, i zawieszenie jest najczesciej w bardzo dobrym stanie, jedynym minusem jaki ja zauwazam to ze czasami wystepuje rdza.

A co wy sadzicie na ten temat. prosze o pomoc

Miesiąc jazdy po naszych drogach... I zawiecha to też dno...

rdza wystepuje i polskich egzemplarzach.. kto wie czy nie bardzie niz w niemieckich.. a zawiecha na pewno bedzie lepsza.. nie mowiac juz o tapicerce

No chyba że Polak wymienił niedawno zawieche, jak np. KaZaK, czy ja

no w sumie macie racje, ale moze ktos akurat sprowadzał swojego esperaka albo cos bo ja mam jednego na oku. wszystko jest w nim fajne tylko ze automat 2.0CD full wypas oprocz skory.
A własnie duza jest roznica miedzy esperakiem automatem a zwykłym?

Mozesz miec problemy z gazem - ze zbieraniem sie, albo ze spalaniem

Niby dlaczego?

bo to automat. albo bedzie wolniej jezdzil albo wiecej palil albo jedno i drugie - mowie o gazie.

automaty ogolnie pala wiecej niz normalne autka.

taka juz ich natura.

pewnie ze sie opłaca, jezeli cena jest dobra to mozna spokojnie prowadzic a jezeli piszesz ze masz upatrzony to rozumiem ze ktos na miejscu juz go trzyma czy jak bo jezeli w ogloszeniu to....ja sam tak kiedys upatrzylem i dzwonilem i praktcznie kazde ogloszenie bylo nieaktualne

ja sproawdzilem espero ziemiec, znajomy tez zwiezli pare aut i wcale nie jest tak ze wszystko jest idealne...w praktycznie kazdym aucie znajdowal sie jakis przegub do wymiany, znalazlo sie jakies lozysko czy koncowka...no ale moze w polsce tez nalezlao by sie z tym liczyc
pzdr

ale jak wielka moze byc roznica w spalaniu i przyspieszaniu?

Ja sprowadziłem sobie w czerwcu, ale trzeba uważać, bo można trafić na rupiecia. W październiku ubiegłego roku byłem w Dreźnie i okazało się, że w ogłoszeniu było pięknie a na miejscu - porażka. Najlepiej kupować na terenie byłego RFN i dobrze, żeby ktoś tam na miejscu go obejżał i sprawdził łącznie z jazdą próbną. Mojego kupiłem w Monahium i dałem za niego 950 euro ale zanim pojechałem po niego, znajomy, który mieszka w tych okolicach sprawdził go i trochę utargował cenę.
Pozdrawiam wszystkich klubowiczów.

dzieki za rade pietrek, musze poszperac dokładnie, moze akurat wychacze cos dalej ałe ładniejszego...

Cytat:
2005-09-14 07:38:28, Cwikus pisze:
bo to automat. albo bedzie wolniej jezdzil albo wiecej palil albo jedno i drugie - mowie o gazie. automaty ogolnie pala wiecej niz normalne autka. taka juz ich natura.

Tiaaaa?
Szybciej sie zbiera (dzięki dłuższej jedynce i dużo szybszej zmianie biegów), i jeździ z podobnymi prędkościami.
Co do spalania, przy normalnej jeździe automatem i tak spalisz mniej paliwa niż wariując manualem.
U mnie (1,8_) w trasie potrafi zejść do 9 l gazu, w mieście (100%) max 14 l gazu. Zużycie benzyny moge podac na miesiąc: 5 l .

[ wiadomość edytowana przez: Navi dnia 2005-09-14 20:50:24 ]

zbiera się zajebiście - mam to wiem i b.szybko zmienia biegi

i jeszcze pytanie co do wyposazenia esperaki miały mozliwosc dokupienia w opcji 2 poduszek powietrznych?

bo znalazłem takiego jednego na mobile.de z dwoma poduchami i skórą

[ wiadomość edytowana przez: Bartas87 dnia 2005-09-14 23:28:27 ]

Daj linka.

Cytat:
2005-09-14 20:49:47, Navi pisze:
Tiaaaa? Szybciej sie zbiera (dzięki dłuższej jedynce i dużo szybszej zmianie biegów), i jeździ z podobnymi prędkościami.

no to pisze - albo wolniej jezdzi albo mniej pali.

14 litrow gazu to nie jest dobry wynik jak na espero 1.8 w miescie... chyba ze dopiszesz, ze to automat.

wyreguluj go sobie zeby palil tyle co manuale to jestem ciekaw czy tak ciagle bedzie szybciej sie zbieral

a co do szybszej zmiany biegow... kwestia umiejetnosci raczej niz roznic indywidualnych.

Cytat:
Co do spalania, przy normalnej jeździe automatem i tak spalisz mniej paliwa niż wariując manualem.

porownanie chyba nie na miejscu - nic nie udowadniajace

znajomy z konca osiedla ma esperaka 2.0 automata i tez pali mu 14.5 gazu. jezdzilem tym i nie bez powodu nie podobaja mi sie automaty. ze niby automat ma szybciej do setki niz manual? na wstecznym chyba

Cwikus...bez obrazy ale czytam Twoje wypowiedzi i piszesz jak dzieciak

Czepiasz sie jakis przyspieszen jakbys porownywal Ferrari z Porsche, jakbys byl troche bardziej spostrzegawczy to widzialbys ze Navi pisze o swoim automacie, mial manuala i ma porownanie o spalaniu, przyspiechach itd itd, a Ty piszesz ze raz tam jezdziles i juz wszystko wiesz. Jasne ze automat to nie petarda

Napisz mi jeszcze sposob jak mozna wyregulowac automata zeby palił tyle co manual, poza tym automatem trzeba umiec jezdzic

A co 2 poduszek, na niemieckich stronach tam czesto jest w ogloszeniach napisane ze jest tez pasazera a w rzeczywistosci jest tylko kierowcy

Cytat:
2005-09-13 23:27:50, Zoltar pisze:
Miesiąc jazdy po naszych drogach... I zawiecha to też dno...

A możesz poprzeć to stwierdzenie konkretami ?
Bo ja mam akurat argumenty dokładnie odwrotne.