[K] Lekkie kolo zamachowe do 903

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jako ze nie bardzo moge znalezc kogos kto mi to dobrze zrobi i ostatnio nie bardzo mam czas zeby szukac, postanowilem kupic takie kolo.
Ma byc odlezone i wywazone, ma byc odchudzone mniej niz 30%.
Moge zamienic sie na seryjne kolo i doplacic - np. jak ktos ma odelzone kolo i sprzedaje fure/silnik, to moze bedzie chcial sie zamienic

Seria waży 5kg 30% to 3,5kg coś mi sie niezdaje żeby szło zejści bez wiercenia jakiś otworów do choćby 4kg.... ja mam dołkadnie 4,40 i ztoczone jest w wielu miejscach tam wogle niema miecha nigdzie.

a gdzie mozna oddac do ochdudzenia chodzby do tych 4,.5 kg i wyuwazenia?

mister świontek - 80 zeta toczenie z wywazeniem.

o dzieki. teraz trzeba sie tylko dowiedziec czy takie kolko z walkiem TS od Halczynskiego lub innych tunerów sie zgra...

na pewno nie. rozpozna ze to taki a nie inny walek i ucieknie do lasu

ty niebydz taki zas "mondry" centralu ty;]. chodzi mi o jakas sensowna rade - ze np do walka T-S zaleca sie to a to - tyle i tyle.

ja mam niewiele ponad 3kg i chodzi jak szlifierka katowa

da się zdjąć i to sporo tylko wwiercając się w koło szerokim łukiem jakąś tokarką do tego czy czymś od strony skrzyni biegów.A zgrać to się zgra , w zasadzie nie może się nie zgrać

i gazniczek 1 gadzielowy Icev do tego bedzie tez pasic? glowica jest tam ciut liznieta i wypucowana wiec mysle ze bedzie ok.

ale gaźnik głowica itd nie ma nic do koła zamachowego, ono żyje sobie własnym zyciem że tak powiem, i nie ważne czy masz silnik nadłubany czy nie zmieni to że nie będzie na lekkim kole momentu na kołach jezdnych po nawrotach tak dużego jak na normalnym zamachu ale za to bedzie lepiej się zbierał na niskich biegach i szybiciej reagował na gaz .Tak w skrócie

dziekuje

Z wagi mozna zejsc tak:

albo nawet tak:

zdjecia zapozyczone z forum iq

ale mozna też zejść z drugiej strony koła zamachowego i ja tak własnie mam odchudzone koło, nie po całości tak jak w malcu się to robi, ale na 3/4 serokości szerokim łukiem tak aby nie ruszać wieńca i otworów montażowych

Wlasnie, art kiedys dawales fortke/rysunek w jaki sposob odchudzales swoje kolo. Jak masz ja na kompie jeszcze to zapodaj, bo nie moge znalezc jej na forum.

zrobie fotke może dziś , a jak nie to w poniedziałek , będzie wiadomo o co chodzi

Cytat:
2005-09-03 10:55:38, Art126 pisze:
zrobie fotke może dziś , a jak nie to w poniedziałek , będzie wiadomo o co chodzi

Bede wdzieczny

Ja sie chcialem przypomniec tylko
Aha, Art a jak ci idzie ta sprawa?

Cytat:
2005-09-07 23:25:57, bart322 pisze:
Ja sie chcialem przypomniec tylko Aha, Art a jak ci idzie ta sprawa?

ta sprawa nie idze ale stoi w zasadzie, 3 nowe rodzaje dolotów na dniach będą, nie wiem ile to czasu wszystko zajeło ale licze w setkach godzin. Najbliższy projekt do spi do cienkiego. Może jak mnie ktoś zmotywuje to w międzyczasie dokońćze klapy bo w zasadzie już sporo zrobiłem, tylko wszystko leży w kącie. A za brak foty koła zamachowego sorry bo zebrało się troche nauki na egzaminy i nawet nie mam kiedy zrobić

[ wiadomość edytowana przez: Art126 dnia 2005-09-08 00:13:01 ]

Dobra kolo odchudzilem. Stoczylem od strony silnika i dodatkowo powiercilem otwory na wylot miedzy mocowaniami doscisku - w tym miejscu co na fotce ktora wczesniej dalem sa wyciete dziury.
Teraz mam problem ze znalezieniem kogos kto mi wywazy to kolo.
W Krakowie dzwonilem do kilku osob i wszyscy polecaja Kusia, podobno tylko on ma wywazarke. Ale chce za wywazenie kola 120 zeta
Zna ktos kogos ze slaska kto wywazy mi kolo?