MotoNews.pl

Wężyk w M43

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
W silniku 1,6i M43 z przodu jest mały wężyk który prowadzi z kolektora bodajrze do listwy z wtryskiwaczami (albo mi sie tak wydaje )Tak czy siak jest on z przodu i widać go piknie. Ostatnio mi sie upitolił i powiedzcie mi gdzie mozna kupić owy wężyk?? Byłem u mechanika ale mówił ze nie ma i nie wie gdzie kupić. teraz zastąpiłęm go takim zakupionym w OBI ale ten całkowieice sie nie nadaje.

kup sobie weżyk od przelewów wtryskowych do diesli i go zastosuj

objetosc bedzie dobra ?

Cytat:
2005-09-09 15:23:35, Wielebny pisze:
objetosc bedzie dobra ?

a moze srednica ? ;]

No właśnie średnica . Dzisiaj jest gorąco i nie che mi sie nawet w pracy siedziec Wiec czy średnica bedzie dobra ??

chyba tak

Ostatnio byłem w sklepie we wrocku z częściami do bmw i właśnie facet przedemną zamawiał taki wężyk oczekiwanie 3 dni cena dwadzieścia parę złotych

no to w bydzi tez taki sklep jest i zajrze tam, tylko ze u nas jest chyba inna strefa ekonomiczna i bedzie kosztowal ze 30 pare złoty.

Załóż ten wężyk , bo jeżeli to ten co wchodzi na końcu listwy do regulatora ciśnienia paliwa to odpowiedzialny jest za sterownie membraną w środku regulatora.W zależności od ciśnienia powietrza w kolektorze dolotowym, w nim panuje pociśnienie i odchyla membrane która steruje (pośrednio )ciśnieniem w listwie także zużycie paliwa może ci się zmienić.Także nawet jakikolwiek wężyk aby wszedł i był odpowiedniej długości narazie ci wystarczy dopuki niekupisz odpowiedniego koszty są groszowe ze 3zł-7zł.Pozdr.

Wężyk mam założony ale narazie taki z OBI. Kupie w sklepie oryginał BMW i bedzie ok.