| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
djmaqs BMW Friend bmw e30 coupe zabrze | 2005-09-12 00:10:18 witam mam pewien problem w mojej bmw...
od momentu gdy zalozylem gaz zauwazylem ze po przejsciu z gazu na benzynke zaczynaja falowac delikatnie obroty maksymalnie spadaja do okolo 550...wwkreca sie na obrotki bez problemu nie odczuwam zadnych strat mocy czasami przy odpalaniu autko sprawia wrazenie jakby swiece zostaly zalane co po krotkiej chwili ustepuje...po przejechaniu na benzynie okolo 7- 10km obroty sie stabilizuja ...lecz gdy zgasze autko i zapale ponownie problem sie powtarza...na gazie autko furga idealnie bez zadnych problemow jednak martwia mne te obrotki na benzynie |
tolo84 (S) BMW Master (Moderator) BMW E36 Bydgoszcz | 2005-09-12 00:43:12 o falujacych obrotach bylo juz na forum kilkanascie razy przynajmniej, wpisz w wyszukiwarce obroty i znajdziesz takie tematy. |
djmaqs BMW Friend bmw e30 coupe zabrze | 2005-09-12 10:16:26 ..no ak zgadza sie ...stym ze jest dosyc duza rozbierznosc w diagnozach i w moim przypadku te obrotki po pewnym czasie stabilizuja sie ...silnik ma 250 tys km ...jego stan techniczny jest idealny zanim zakupilem go robilem wszelkie badania typu kompresia wycieki itd...od chwili kiedy zalozylem gaz zaczely sie wlasnie te problemy ...wsumie autko tak jak chodzilo tak chodzi tyletylko ze przeszkadza mi to ze wlasnie jest taki nie stabilny z poczatku myslalem ze jest to wina tego ze w komorach moze znajdowac sie gaz i stad sie biorem te wachniecia lecz gdy sie juz ustabilizuja ...wylacze autko i znow je zapale obrotki znow zaczynaja swirowac... |