Poszerzanie nadkoli - opis + foto

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
gdyby ktoś mial chęci sobie samemu zrobić zapraszam do lektury.
<<<<<<<<<<<< LINK >>>>>>>>>>>>>>>

Czy ja dobrze widzę że na przednim lewym nadkolu odchodzi farba razem ze szpachlą ?

źle widzisz

Kawał mozolnej roboty, efekt wyszedł super,tylko w polsce juz tak jest ze nie wazne jaki rodzaj spawania nie zastosujesz to po jednym zimowym sezonie pokaza sie wzody(ech ta sol ), choc moge sie mylic...
wyjdzie w praniu...
ja mam na poszerzenia wlasny sposob mysle ze lzejszy i wykluczajacy mozliwosc korozji... za jakis czas wrzuce fotki mojej koncepcji

czy ja wiem czy tak super...

eeeee... racja wymagaja dopracowania(troszke kanciate miejscami), nie przypatrzylem sie szczegulowo...

no rzeczywiście nie do końca tak super ale generalnie wydaje mi się nie bardzo mądre stosowanie lakierów w metaliku lub czarnego na powierzchnie , która nie jest IDEALNIE przygotowana bo na takich lakierach zawsze wyjdą niedoróbki blacharsko lakiernicze i potem wygląda to jak kupa a do tego utopione wpizdu kasy w sam lakier, takie male ot ale to moje zdanie

ale w sumie to tylko rajdowka chyba bedzie wiec jakos super wykonczona nie musi byc wedlug mnie

panowie z tym rozwiązaniem spawania to też nie do końca tak super jest , pierwsza lepsza szykana i szpachel odpada , natomiast przy plastikach które mamy na nitach można pozwolic sobie na wymiane takiego elementu

Takie nadko,la da sie dorobic z laminatu - tzn przerobic gotowe do dostawczaków...

calkiem kozackie, 126p VFTS-stajl

Na oko to trzeba skrócic o 10 cm te z dostawczaka i identyko jest.
I niska cena ...
Niestety na transicie naklejka odpadła i nei wiem jaki producent...

No własnie.. podoba wam sie rajdowy fiacior 131 Walezego??
lub łada vfts...
no wiec moja koncepcja błotników do malczana bedzie podobna
bez Heavy metalu!!
Laminat to potega jesli sie umie cos z niego robic

[ wiadomość edytowana przez: HNT dnia 2005-09-12 18:44:21 ]

vfts rzondzi

Moj sposob juz kiedys opisywalem ale przypomne:naciecia w strone auta ok 3cm,wyklepanie na zadana szerokosc i wneke a pozniej spawanie+zywica z wloknem szklanym i szpachla i jest gicior(bez spawania tez mozna ale jednak pospawane sa pewniejsze) Fotki moge zapodac komus na maila zeby je wpakowal do postu:0 Obecnie tylko jedno nadkole ma zywice a drugie jest tylko pospawane bo niemialem czasu na dokonczenie.Za tydzien mysle,ze beda obydwa juz skonczone Jakie efekt tego bedzie to zalezy ile czasu i szpachli bedzie mi sie chcialo nakladac,bo wkoncu i tak juz zwalilem pas przedni przy spawaniu i mocowania wahacza przedniego tez krzywo przyspawalem wiec mysle,ze i do nadkoli niebede sie az tak przykladac,wkoncu to ma byc szybkie autko z przyspiechem a nie wygladem Ale to OT

dajesz mi na mejla te foty, duzo fot

toki-rally@o2.pl

Ja tam wole nie wciskać się w kit bo byle kamień może nieżle nabruździć nie mówiąc juz o jakimś dzwonie. Raz kamień pozmienial mi ksztalty seryjnego nadkola więc to mi wystarczy. Co innego patent z zywicą. To może przejść. Jak masz te fotki to daj na: cmr3rally@o2.pl. Dzięki!!

Cytat:
2005-09-12 18:35:03, CZUCZU pisze:
(...) Niestety na transicie naklejka odpadła i nei wiem jaki producent...

A co powiecie na takiego? Tylko niestety nie ma nakładek.

"kartony" od swiatka z zywicy 4 sztuki sa za 320zl. jest sens sie samemu bawic?

Zoltar a załozyłbys cos takiego do siebie i przejechał po miescie ??
Kiedys o mały włos tego nie kupiłem kompletu poszerzeń i klap ale to pomyłka...

Tamte mozna miec za 200 + 2 dni własnych przeróbek a efekt napewno lepszy...