Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() arturo_soda HF MEMBER Hundai coupe warszawa | 2004-10-26 17:08:34 no chwila na stronie hyundai'a są informacje o cenach cześci kosztują tam klocki 260 zeta to co wymiana ponad 100pln??? rozumiem ze masz gwarancje ale jak ząłożysz osbie sam te klocki to nie widze problemu - zajęcie na maks 30 minut. Normalna cena za zmiane to 50 zeta w serwisie hondy tyle płaciłem i w jakiś carmanach jest to samo. No łądnie ale wiesz nowy samochód i tyle...włąśnie zmieniam swoje klocki dały rade jakieś 20-25k oryginały dostepne sa w JC (fajnie nie ![]() |
![]() Bolls_no1 HF MEMBER Hyundai Sonata 2,5 V6 Włocławek | 2004-10-27 07:13:32
Wszystko zależy od stylu jazdy, dla przykładu kiedyś założyłem do samochodu klockiz tzw wyższej półki, po 4Tkm z kół zaczął dochodzić chrobot, a to klocki już dochodziły do zerowej grubości. I klocki wcale nie były złe, bo nigdy nie zawiodły nawet bardzo mocno rozgrzane nie miały efektu ślizganai i puchnięcia. |
![]() jarrni HF MEMBER Hyundai Lantra Piaseczno | 2004-10-27 07:51:14 czesc
MacTB JC Auto to najwieksza hurtownia czesci zamiennych do samochodow z Azji. Mozna zrobic zakupy osobiscie a jak masz znajomego z warsztatu samochodowego to on moze i wtedy dostanie znizke na zakup czesci mieszcza sie na ul. Szyszkowej numeru nie pamietam, przy okeciu za media mark na al. Krakowskiej. Nr tel. 878 38 38. Strona www.jcauto.pl. ![]() |
![]() mormon HF MEMBER HYUNDAI ACCENT Kraków | 2004-11-01 14:35:59 U mnie w Accencie rok 2000 już wymieniłem klocki trzeci raz... a teraz mam na liczniku ok. 75.000 km
W salonie tez krzykneli mi 320 zł za klocki plus wymiana..to im podziękowałem.. i kupiłem FERODO za 180 zł..a kolega mi wymienił i jest ok.. No i oczywiście stara gadka skepów w stylu : " nowy accent?? nic do niego nie mamy...." ale się tym nie zrażaj.. Ja swoje klocki zdjąłem i z takim "przykładem" w kieszeni jeżdziłem po sklepach.. i okazało się , że w Inter Cars mi dopasowali Ferodo od..... HONDY ACCORD !!!! Są identyczne !!! Nawet mi dopasowali jeszcze tańsze Lockheedy Delphi za 70 zł... Więc moja rada - Bierzesz część do ręki i szukasz zamienników.. Bo na telefon to zawsze Ci powiedzą : "do Nowych Hyunadi nic nie ma.." To samo miałem z silniczkiem od spryskiwacza.. W salonie powiedzieli cene 150 zł !!!! A ja kupiłem od...Daewoo Matiz za 30 zł... Pasuje jak ulał.. |
![]() bartis HF MEMBER Hyundai Accent Rybczewice | 2005-09-27 22:02:05 U mnie też klocki zmieniane. Zmieniłem po 75kkm Hamulców nie żałowałem. Według mnie wytrzymały długo i w porównaniu z tym co piszecie. Orginałów nie montowałem. Jakieś RAMSSES albo coś w tym stylu-Hiszpańskie. Śmignąłem już na nich jakieś 15 kkm i nie narzekam.Kosztowały jak dobrze pamiętam ok 120 zeta. Wymiany dokonalem samodzielnie u siebie w garażu. Po ASO i różnych stacjach nie jeździłem bo nie było sensu. Życze powodzenia |
kogut69 warszawa | 2005-09-29 13:55:16 U mnie Ramsess czy jakos tak sa do bani bo piszcza ![]() |