| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
kuba LOB WETERAN A Zawieje i nie zamiecie | 2005-09-24 10:11:54 Czy mógłby ktoś wyjaśnić, jaki ma w/w wpływ na pracę silnika?
Za co jest on odpowiedzialny? |
Zbynio wPiSdu | 2005-09-24 10:52:06 Jak sama nazwa wskazuje mierzy on temperaturę powietrza a co za tym idzie jego gęstość. Komputer na podstawie m.in. jego wskazań ustala ilość podawanego paliwa. |
kuba LOB WETERAN A Zawieje i nie zamiecie | 2005-09-24 11:17:09 Czyli jeśli powietrze chłodniejsze dawka paliwa mniejsza, a jeśli temperatura powietrza wzrasta to dawka paliwa zwiększa się?
A jeśli ten czujnik zostanie uszkodzony to co sie stanie? Silnik zacznie pracować w trybie awaryjnym, czy jak? |
dARTi LOB WETERAN czarna mamba Radomsko | 2005-09-24 11:20:47 no chyba na odwrót, czyli chłodne = geste = dużo tlenu/m3 gazu = dużo paliwa = większa moc
|
kuba LOB WETERAN A Zawieje i nie zamiecie | 2005-09-24 12:10:51 No tak. Wiedziałem, że gdzieś dzwonią, tylko nie wiedziałem w którym kościele
Dzięki Panowie |
DrA ![]() eS ... | 2005-09-24 12:23:48
Lambda to skoryguje. Testowalem rozne umiejscowienia tego czujnika ( zimne, gorace ) i wplyw jest znikomy. Calkowite odlaczenie zapala CHECK ale auto nadal jezdzi jak powinno. |
kuba LOB WETERAN A Zawieje i nie zamiecie | 2005-09-24 12:35:06
Oooooo... O coś takiego bardziej mi chodziło. Tylko "sąda lambada" jest na wydechu a czujnik na dolocie. Czy te dane, które ona poda do komputera, to nie bedzie musztarda po obiedzie? |
DrA ![]() eS ... | 2005-09-24 12:47:48 Komputer zawsze bedzie dazyl do ustalenia optymalnych parametrow pracy silnika. W zaleznosci od stopnia uszkodzenia czujnikow i przeklaman ich wskazan albo mu sie to uda, albo nie.
|
kuba LOB WETERAN A Zawieje i nie zamiecie | 2005-09-24 12:53:52 Czyli obojętnie gdzie ten czujnik będzie umieszczony lub po prostu będzie gdzieś sobie wisiał, silnik będzie pracował normalnie? |
DrA ![]() eS ... | 2005-09-24 13:23:05 Moj silnik zdaje sie pracowac normalnie. Dupohamownia nie jestem w stanie ocenic zmian. |
Prowo LOB WETERAN ![]() Kura Indian ze wsi (OPO) | 2005-09-24 14:24:45 Kuba: szykujesz się do takich modyfikacji?:
20KM
A teraz się pomądrzę :
Ten czujnik to IMO warto przemieścić, bo w oryginale wsadzenie czegoś takiego (nie najmniejszego) zaraz przed przepływomierz nie jest najlepszym pomysłem. Co ma jeszcze większe znaczenie przy pozbywaniu się kratki przepływomierza, prostującej strugę (Np. przy "prostowaniu" dolotu - bo w układzie gdy kolanko zostaje, to można dostać kiepskich efektów. Bez kratki odcinek prosty "przed" powinien wynosić min. 3x średnica dolotu - ogólnie).----------------- Benzinový 3,6litrový vidlicový šestiválec |
kuba LOB WETERAN A Zawieje i nie zamiecie | 2005-09-24 16:39:03
"jajdokładniej" nadaje się chyba tylko do "użydkowania" w radiach (w celu przyśpieszenia przepływy fal).
A co dolotu, to coś tam sobie właśnie kombinuję
Zobaczymy, co z tego wyjdzie |