Wygaszacz plomieni

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Panowie!
Czy położenie wygaszacza płomieni w przewodzie odpowietrzającym przy pokrywie filtru powietrza ma istotne znaczenie? Literatura mówi, że powinien on być mniej więcej w połowie owego przewodu, u mnie jest w krućcu, przy filtrze. Mam go przesuwać czy zostawić na swoim miejscu?

Jeśli mówisz o takim świderku w przewodzie elastycznym, to najlepiej jak by się znajdował w krućcu pokrywy silnika, ma on za zadanie odprowadzić pary paliwa z silnika, a ten świderek sluży do tego że podczas kontaktu oleju w tym przewodzie z parami paliwa lubi tworzyć się piana, ten świderek ogranicza dostęp oleju do tego przewodu, blokuje go.
Ale jeśli to nie to to sam jestem ciekawy co to za wygaszacz płomieni!!!

Pozdrawiam

To ten sam świderek, qrna ja go mam w krućcu, ale tym od filtra, hehe, idę go przesunać, dzięki Wala. Pozdrawiam.

Nie ma sprawy, przecież sobie wspólnie musimy pomagać!!!

spoko, już jest na swoim miejscu, pozdrawiam

się ktoś niedawno o to pytał, jak to się nazywa... o tutaj, powyżej o tym piszą

konkurs to był!

To był zdaje sie mój pierwszy post na tym forum

Nio to nieładnie, żeś się nie przywitał

W starych postach jakoś widać różnicę i w sposobie pytania i w sposobach odpowiedzi... trochę czasuuuu minęło.

[ wiadomość edytowana przez: robreg dnia 2005-09-13 19:51:15 ]

teraz mnie olsnilo - to byl mój pierwszy topic Ano róznicę widac teraz mą mowe bardziej na luzie traktuje

Cytat:
2002-08-02 13:56:34, WALA pisze:
Jeśli mówisz o takim świderku w przewodzie elastycznym, to najlepiej jak by się znajdował w krućcu pokrywy silnika, ma on za zadanie odprowadzić pary paliwa z silnika, a ten świderek sluży do tego że podczas kontaktu oleju w tym przewodzie z parami paliwa lubi tworzyć się piana, ten świderek ogranicza dostęp oleju do tego przewodu, blokuje go. Ale jeśli to nie to to sam jestem ciekawy co to za wygaszacz płomieni!!! Pozdrawiam

ja wywaliłem ten świderek na zbity pysk, bo syflo się tam i odma nie była drożna

to aż tak Ci wali już do odmy?

Cytat:
2005-09-13 23:54:39, Makaveli pisze:
to aż tak Ci wali już do odmy?

może waliło... Głowica jest po remoncie i jest ok. a bez tego szajsu i tak nie odczuwam żadnej róznicy

wiedziałem, wiedziałem że tak będzie... cholera cokolwiek im podrzucić pod klawiaturę to będą wypisywali swoje mądrości - ech Life, patrzyłeś na datę ostatniego postu przed moim?

MacioBA, moim zdaniem to stare pisanie było o wiele ładniejsze...

Cytat:
2005-09-14 00:46:53, robreg pisze:
wiedziałem, wiedziałem że tak będzie... cholera cokolwiek im podrzucić pod klawiaturę to będą wypisywali swoje mądrości - ech Life, patrzyłeś na datę ostatniego postu przed moim? MacioBA, moim zdaniem to stare pisanie było o wiele ładniejsze...

heheh to przeca wątek trup... nie zauwarzyłem