Jaki gaz włożyć do Scenika 1.6 16v (2000r).

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!
Doradźcie proszę jaki gaz włożyć do Scenika 1.6 16v (2000r). Poprzednio jeździłem Vectrą 1.6 16v i założyłem do niej prostą instalację. Przez 4 lata śmigałem nią bez problemów. Teraz swieżo nabyłem tego cudaka i nie bardzo wiem co zrobić. Jedni mówią aby wymienić kolektor na aluminiowy i założyć zwykłą instalację, drudzy mówią - tylko sekwencja cię ratuje. Od jednych i drugich słyszę że mogą być problemy z ustawieniem np. obrotów, że może zgasnąć silnik na wolnych obrotach, a jak się włączy klimę to już wogóle wielki przechlap.
Trochę się popisałem.
Jeśli ktoś ma jakiegoś Scenika lub Megan'kę z tym silnikiem i z założoną odpowiednią instalacją gazową - prrroszę o opinię.

Ja też mam plastikowy kolektor. GAz założyłem ponad roku temu. Wybrałem IV gen., bo nie chciałem poprawiać fabryki i zmieniać kolektor na metalowy. Nie chciałem też żadnych gwizdków, grzybków, klapek, itp.
Jeśli Cię stać i będziesz długo użytkował to autko to zakładaj śmiało "sekwencję". Pamiętaj tylko, aby mądrze wybrać zakład montujący. Nie zawsze sugeruj się ceną.
Co do problemów typu falujące obroty, gasnący silnik to przy dobrze wyregulowanej instalacji problemy tego typu nie mają prawa występować.

Witam ponownie

Wyboru już dokonałem. Na 100% będzie to instalacja IV generacji.
Problem w tym, że nie wiem jakiej firmy wybrać. Jest ich tyle na rynku, że można się w tym pogubić

pozdr.

Wybierz BRC Sequent 24 lub Landi Renzo OMEGAS