Zamiana wyświetlacza

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

Przeszperałem forum ale takiej informacji nie znalazłem więc pytam:

Czy wyświetlacz od 2,5TD będzie pasował do zwykłej benzyny 2,0 8V?

Znajomy ma właśnie "klekota" a że będzie szła na części to chciałbym łyknąć jego wyświetlacz.

Po pierwsze musisz sprawdzić złącza bo stare miały dwa a nowe jedno.
Po drugie i tak po założeniu wypadałoby wstąpić do aso w celu wpisania nowych opcji w MIDa

Obie Omy są z tego samego roku 1995. A jak wejde do ASO to mnie znów skasują na parę stów, za samo wpięcie się do kompa.

Ps.: Co to jest MID??

Multi-Info-Display popularnie zwany koputerem
Ustawienia musisz zmienić bo błęnie będzie wskazywać parametry.
Jeśli masz 95r to powinno pasować elektrycznie

Cytat:
2005-09-14 13:19:49, Arthuros pisze:
Multi-Info-Display popularnie zwany koputerem Ustawienia musisz zmienić bo błęnie będzie wskazywać parametry.

A nie jest to przypadkiem tak, że on tylko wysyła dane z kompa??
Myślałem, że są oddzielnie...

W wyswietlaczu jest pamiec stala eprom, ktora jest zaprogramowana do wspolpracy z danym kompem. Jezeli masz stary komputer zepsuty to mozesz przelozyc pamiec do nowego. Zreszta zapytaj Gallusa, on prawde Ci powie.

W takim razie pozostaju mi udać sie do wszechwiedzącego w tej materii...

Cytat:
2005-09-14 10:57:18, Grande pisze:
Obie Omy są z tego samego roku 1995. A jak wejde do ASO to mnie znów skasują na parę stów, za samo wpięcie się do kompa. Ps.: Co to jest MID??

Co masz u siebie w tej chwili:

TID (Triple Info Display) - radio, czas, temperatura (AFAIK)
MID (Multiple Info Dispaly) - j.w + informacje od Check Control

Rozumiem, że w dieslu jest MID.

pozdr, Robert

Cytat:
2005-09-14 10:52:39, Arthuros pisze:
Po pierwsze musisz sprawdzić złącza bo stare miały dwa a nowe jedno. Po drugie i tak po założeniu wypadałoby wstąpić do aso w celu wpisania nowych opcji w MIDa

Jeśli ma komputer, to na pewno tak. Ale jeśli wyświetlacz jest ten "prosty" czyli podaje tylko date ,godzinę i wyświetla komunikaty z radia to wystarczy tylko przełożyć.

Ma MIDa... więc bez wizyty w ASO się nie obędzie...