Co oznacza swiecaca sie lampka od cisnienia oleju?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
co moze byc tego przyczyna pomoze ktos?

Przyczyną może być za mała ilość oleju, niedomagająca pompa olejowa lub uszkodzony czujnik ciśnienia oleju.

Tak czy siak udaj się jak najszybciej do mechanika.

ale to raczej nic powaznego?

poprawka pali sie pomaranczowa lampka "check engine"
co to oznacza?

jak nic, przez cos takiego moze sie silnik skonczyc

check engine oznacza ze komp. zarejestrowal jakies bledy.sprwadz najpierw jakie.

haha bartas od takich pomylek to mozna zawalu dostac tak jak napisal razmes check engine oznacza ze komp zarejestrowal bledy..a jakie bledy to mozesz odczytac zwierajac dwa piny w zlaczu kompa ktore jest po prawej stronie w nogach pasazera..le jak sie odczytuje i co poszczegolne nry oznaczaja to poszukaj sobie w archiwum temat dosc dokladnie byl omowiony

aaa pytanie..czy to sie pali na pb czy lpg?? jak na lpg zapala sie i gasnie po jakims czasie to na 99% blad nr 32 czyli egr czesta sytuacja przy lpg i raczej nie nalezy sie za bardzo przejmowac jak na pb to..najpierw zczytaj bledy potem zresetuj kompa (jest w poradach na stronie klubowej) potem pojezdzij i zobacz czy znow ci sie zapali..jak nie to zapomnij...

napewno swieci sie tylko przy benzie, a ile sie swieci to nie wiem bo ja nie mam takiego problemu tylko gadałem z kolesiem ktory chciał sprzedac esperola z takim problemem dlatego pytałem

Świeci się non-stop - niefafkuśnie.