Temp. silnika (PONY)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
do właścicieli Ponych na jakiej wysokości macie wskazówke od temp. silnika po jego rozgrzaniu?? ile cm od dolnej kreski

bo coś mi się wydaje że mój majster mi bajer ładuje

[ wiadomość edytowana przez: speedmaster dnia 2005-09-13 22:04:28 ]

u mnie na rozgrzanym silniku jest troszke pod połową

U mnie również nieco pod połową.

Jako ciekawostka - w Getzie też jest trochę pod połową Czyżby we wszystkich Hyu tak miało być? Getz ma nawet małe dwie kropeczki (ledwo widoczne) pomiędzy którymi znajduje się strzałka gdy silnik osiągnie normalną temperaturę pracy.

Cytat:
2005-09-13 22:43:11, MacTB pisze:
Getz ma nawet małe dwie kropeczki (ledwo widoczne) pomiędzy którymi znajduje się strzałka gdy silnik osiągnie normalną temperaturę pracy.

w Ponym niby tez takie sa ale ja ich za ch... nie widzę

U mnie różnie bywało

Przez 2 lata przy full rozgrzanym silniku wskazywało mi nieco ponad dolną kreskę. Potem mi szlag trafił uszczelkę w termostacie i było grubo pod kreską :-/ Ostatnio postanowiłem jednak rozebrać i przeczyścić licznik i wstawiłem wskazówkę już tak jak mniej więcej być powinna, czyli na zimnym silniku jest dokładnie na dolnej kresce, a po rozgrzaniu wędruje do ok 2/3 wysokości przez czerwonym polem.

Poprzedni właściciel mojego pony nieźle rozgrzebał licznik gdy po przekręceł Myślałem coby ustawić go jak należy, ale dokładnie nie wiem o ile został cofnięty - szacunkowo o 60 tys km W sumie fajnie by wygladało 332kkm zamiast 252 Trzeba pomyśleć czy tego nie zrobić

w moim kucyku normalna temp jest tak mnioej wiecej milimetr moze 2 POD połowa, a zaraz za polowa wlacza sie wentyl na chlodnicy.

Cytat:
2005-09-13 22:48:20, speedmaster pisze:
w Ponym niby tez takie sa ale ja ich za ch... nie widzę

Speed nie łam się, w sonacie te kropki zobaczyłem po trzech latach użytkowania, poważnie

Witam
U mnie jest tak jak u większości wypowiadających się tuż przed połową, na połowę albo powyżej to rzadko kiedy wejdzie. A jak jest u Ciebie skora zapodałeś ten temat?.
Pozdrawiam.
PS.
Wiadomość o lusterku wysyłam na priva.

w takim razie prze ładnych kilka lat jeździłem z walnietym termostatem i niedogrzanym silnikiem bo zawsze wskazówka była tak 2-3 mm od dolnej kreski odkąd pamiętam tak bylo dopiero jak wracałem w maju z Bemowa to padł mi do reszty termostat i mi go wymienili to właśnie temp. zaczęła tak w okolicy połowy się utrzymywać a że mam filtr umieszczony tak jak mam to jak stoję w korkach to podchodzi pod 3-4 mm od górnej kreski ale wiatraczek pięknie wtedy chodzi

czyli ogólnie teraz jest OK i to mnie cieszy

miedzy tymi 2 kropkami (malo widocznymi) zawsze wskazówka sie trzyma