MotoNews.pl

Zabezpieczenie antykradzieżowe

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam takie pytanko: ponieważ niedawno ukradli mi auto poradźcie jakie są dobre własne zabezpieczenia do omegi B td,
chętnie wysłucham pomysłów

trzymaj teściową w samochodzie, dosyć skuteczne.A tak na poważnie moim zdaniem zadne zabezpieczenie nie da ci 100% pewnosci ze ktos nie pochełpi sie na twoją Bkę i pamietaj o tym ze dla chcącego nic trudnego, zdolny złodziej obejdzie kazde zabezpieczenie a jezeli nawet nie to mogą wciągnąc samochód na lawete i cyaa. Przyinwestuj w AC, wcale nie kosztuje tak droga a cena jest warta spokojnego snu :]

odcięcie zapłonu

u mnie jeszcze jeden koleś fajke z cewki wyciągał no ale to za dużo roboty

pozdrawiam

Ja posiadam takowe ( na lawete nie pomoże),do wglądu na LOB za browca.
DanDan

Na zlot nie zdarze z zamontowanym ale wlasnie mi elektronik sklada ustrojstwo.

ja mam odciencie zaplonu i blokade skrzyni biegow czyli misia

Blokada skrzyni jest dobra ale czy ja uzywasz jak wychodzisz na przyslowiowe 10min? Bardziej praktyczne chyba jest odciencie niez mis, no chyba ze na dlugi okres czasu bo na moment to sie zazwyczaj nie wklada

no faktycznie ale zawsze pod hipermarketem lub na dluzszym postoju zakladam , a jak na beszczela chca rabnac fure zrobia to na skrzywzowaniu i wysadza Cie z auta , indentyfikacja jest fajna sprawa a co do blokady skrzyni to na noc zawsze zakladam .Pozdrawiam

hm musze przyznac ze blokada skrzyni biegów (przestrzał) to dobre zabezpieczenie, tylko dzieki temu zabezpieczniu nie zwinieto mojemu ojcu samochodu [2 tygodnie po zakupie ]

w moim zabezpieczeniu zawsze mozesz podac kod pod przymusem i dlugo sie nie naciesza jazda , fakt ze blokada jest dobra ale trzeba pamietac o zakladaniu jej

jak to mówią: nie ma stuprocentowego zabezpieczenia ale jest 100 jednoprocentowych także wszystko jest dobre co choć w części utrudni ,,robotę" gnojom.

Jest wiele sprytnych patentow, ale nierozsądne jest pisanie o nich na forum, gdzie każdy może czytać. Najlepsze wyjście to prezentacja na zlocie, albo na spotach w gronie zaufanych

owszem Janusz jest to nierozsadne ale nikt tutaj nie pisze jak go wylaczyc

o takich metodach zabezpieczeń to frajerzy już dawno wiedzą.... muszą tylko np. poszukać tego wyłącznika zapłonu czy takie tam

pozdrawiam

no tak ale sa i inne metody walacznika zaplonu albo czegos tam

widziałem kiedyś sprytne rozwązanie "klucz" który był częścią instalacji elektrycznej zamontowany w niewidocznym miejscu.
Szybkie w użyciu i nieelektroniczne rozwązanie.

no zapłaon w dieslu to chyba odpada,zostaje skrzynia hm..
odłączałem pompę ale za duża pojemność filtra i można sporo odjechać,jak nie chcecie na ogóle to piszcie na priv będę wdzięczny bo mam uraz aby gdziekolwiek pojechać po tej kradzieży
pozdrawiam

no jak mozesz przeciez rozlaczyc zaworek na pompie wtryskowej i nic aku spompuje i nieodpali

Witam !!!!
Proponuje zawór odcinający paliwo http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=49199671
+ sensorowa blokada zapłonu http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=49709164
lub w wersji lux http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=49359886
Wsiada się do samochodu, odpala i jedzie. Bez przełączników, pstryczków elektryczków i innych dupereli.

bogusz21

no ta wersja lux jest calkiem fajna, ale co wtedy jak jestes zagrozony pozbawienia zycia i musisz oddac karte, nic Ci to nie da. Swoje zabezpieczenie zademonstruje na zlocie bo forum to forum